Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Δε λες κουβέντα”: “Opera Chaotique” με Δήμητρα Παπίου

Πολιτισμος/Τεχνες στις 24/11/2020

Μοναδική οπτικοποιημένη διασκευή του τραγουδιού των Δήμου Μούτση και Κώστα Τριπολίτη, από το “Φράγμα” του 1981

|> Oι “Opera Chaotique” παρουσιάζουν οπτικοποιημένη τη διασκευή του τραγουδιού των Δήμου Μούτση και Κώστα Τριπολίτη «Δε λες κουβέντα» που περιλαμβάνεται στη νέα τους δισκογραφική δουλειά. Ο δίσκος κυκλοφόρησε πρόσφατα από το “Ogdoo Music Group” με τίτλο «Στων Διακαμμένων σας Χειλιών την Άκρη».

Για την ιστορία, τον Ιούνιο του 1981 ο Δήμος Μούτσης -αυτός ο μεγάλος σεμνός του τραγουδιού μας- κυκλοφόρησε από τη “Λύρα” το «Φράγμα», έναν δίσκο – ορόσημο, με στίχους του Κώστα Τριπολίτη και ερμηνευτές, εκτός από τον ίδιο, την Σωτηρία Μπέλλου, τον Λουκιανό Κηλαηδόνη και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το τραγούδι «Δε λες κουβέντα» ερμήνευσε ο Δήμος Μούτσης μαζί με την μεγάλη εκλιπούσα, Σωτηρία Μπέλλου.

Oι “Opera Chaotique 40” χρόνια αργότερα προσεγγίζουν με σεβασμό και ευρηματικότητα αυτό το τόσο αγαπημένο τραγούδι και το παρουσιάζουν ξανά στο κοινό ενδεδυμένο με το ξεχωριστό και διακριτό τους ηχόχρωμα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Κομβική είναι η συμμετοχή της Δήμητρας Παπίου, που αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την μεγάλη ερμηνευτική της γκάμα και εμπλουτίζει το τελικό αποτέλεσμα με την απόλυτα ισορροπημένη και λυρική ερμηνεία της.

Oι “Opera Chaotique” προσδίδουν στο τραγούδι «Δε λες κουβέντα» την πολύ ξεχωριστή δημιουργική αύρα που χαρακτηρίζει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται συνολικά την τραγουδοποιΐα, σαν μια διαρκή περιπέτεια που δεν τελειώνει ποτέ και χαρίζει στα μεγάλα τραγούδια αλλεπάλληλες συναρπαστικές ζωές.

Το video clip που σκηνοθετούν οι “Opera Chaotique” αποδίδει εξαιρετικά την ατμόσφαιρα του ηχογραφήματος και εξελίσσεται σαν ένας ανέμελος περίπατος, που συνδέει τη διαχρονική πορεία του τραγουδιού κατά τη διάρκεια του προηγούμενου και του τρέχοντος αιώνα.

> Το τραγούδι «Δε λες κουβέντα», όπως και συνολικά το album «Στων Διακαμμένων σας Χειλιών την Άκρη» κυκλοφορεί ψηφιακά από το “Ogdoo Music Group” σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. To cd βρίσκεται στις προθήκες όλων των δισκοπωλείων και στα τμήματα μουσικής των αλυσίδων λιανικής πώλησης.

Απάντηση