Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερο το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά ‘’Από τον Vivaldi στον Piazzolla’’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 14/05/2024

Θα διεξαχθεί αύριο και την Πέμπτη στο φουαγιέ του Δημοτικού με συμμετοχή βιρτουόζων 

|> Το 7ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά διοργανώνουν ο Δήμος Πειραιά και το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά (ΠΜΚΠ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Έτσι, αύριο Τετάρτη 15/5 (7 μμ) η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων Πειραιά, υπό τη διεύθυνση της Σταυρούλας Μέντη και η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με μαέστρο τον Γιώργο Αραβίδη παρουσιάζουν ένα μαγικό ταξίδι ‘’Από τον Αντόνιο Βιβάλντι στον Άστορ Πιατσόλα’’.

Σολίστ θα είναι οι: Χρήστος Ζερμπίνος, Βασίλης Μαστοράκης, Στέλιος Γκόλγκαρης, Βασίλης Δίγκος, Νίνα Λιντίτα και οι νεαροί κιθαριστές Δέσποινα Χαντά και Εμμανουήλ Μακρίδης.

Την Πέμπτη 16/5 (5 μμ), ο Γιώργος Μπεχλιβάνογλου θα εκθέσει  την εκπληκτική MOOV Travel Guitar. Στις 7 μμ θα πραγματοποιηθεί ρεσιτάλ με τους νικητές του διαγωνισμού κιθάρας του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Εμμανουήλ Μακρίδη και Δέσποινα Χαντά.

Τη σκυτάλη θα παραλάβει η Κιθαριστική Ορχήστρα Πειραιά, υπό τη διεύθυνση του Αντώνη Μυτακίδη.

Θα ακουστούν έργα των Telemann, Vivaldi, Shostakovich, Albeniz, Tedesco, Piazzolla, Θεοδωράκη.

Η συναυλία θα κλείσει με τον σολίστα Μανώλη Ανδρουλιδάκη, ο οποίος θα παρουσιάσει έργα του Μίκη Θεοδωράκη από την προσωπική του δισκογραφία με την MOOV Travel Guitar.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά έχει ο Βασίλης Μαστοράκης (φωτό).

Η είσοδος στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα είναι ελεύθερη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: