Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαγωνισμό στιχουργικής προκηρύσσει η  Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/08/2023

Συμμετοχές γίνονται δεκτές έως τις 30 Σεπτεμβρίου, με ομοιοκατάληκτους ή ελεύθερους ή με μεικτής τεχνικής στίχους

|> Η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (ΕΣΕ) προκηρύσσει, τον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Στίχου, λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισαν οι τέσσερις προηγούμενοι διαγωνισμοί.

Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΣΕ ο διαγωνισμός αφορά κύκλο τραγουδιών, δηλαδή μια συλλογή 8 υποχρεωτικώς τραγουδιών (όχι όμως απαραίτητα με ίδιο θέμα) και γίνεται σε συνεργασία με τον εκδότη του μουσικού περιοδικού ‘’Μετρονόμος’’ Θανάση Συλιβό, και τον μουσικοσυνθέτη Γιώργο Αλτή.

Στον διαγωνισμό μπορεί να μετάσχει οιοσδήποτε στιχουργός είτε με ομοιοκατάληκτο, είτε με ελεύθερο, είτε με μεικτής τεχνικής στίχους (π.χ. πέντε ομοιοκατάληκτα τραγούδια και τρία με ελεύθερο στίχο).

Στόχος πρέπει να είναι η επίτευξη του αρτιότερου και καλλίτερου δυνατόν αποτελέσματος προκειμένου να μπορεί να μελοποιηθεί και να μετατραπεί σε ένα ενιαίο κύκλο τραγουδιών που θα μπορούσε να προταθεί προς παραγωγή σε όλες τις δισκογραφικές εταιρίες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν συμμετοχή μέχρι την 30η Σεπτεμβρίου 2023, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Βήμα 1: Να πραγματοποιηθεί η κατοχύρωση Κύκλου Τραγουδιών στην ΕΣΕ (τύπος έργου: Κύκλος Τραγουδιών), στη διεύθυνση: https://senariografoi.gr/gr/screenplays/screenplays-registration/

Βήμα 2: Με τον κωδικό κατοχύρωσης να δηλώσετε συμμετοχή στον σχετικό διαγωνισμό (5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Στίχου): https://senariografoi.gr/gr/screenplays/contests/

Η (ανώνυμη) συμμετοχή στον διαγωνισμό διασφαλίζεται με τον κωδικό συμμετοχής που λαμβάνει ο κάθε μετέχων, μετά την υποβολή του έργου, εντός του τρέχοντος έτους, στην ειδική εφαρμογή του διαγωνισμού (βλ. βήμα 2 ανωτέρω), στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει.

Στην ειδική περίπτωση που η πληρωμή της κατοχύρωσης (25 ευρώ + ΦΠΑ 24% = 31 ευρώ) δεν δύναται να γίνει με οποιαδήποτε χρεωστική ή

πιστωτική κάρτα, μπορεί να γίνει με κατάθεση στην τράπεζα Πειραιώς αριθ. λογ. IBAN GR5701718390006839133385616. Σχετικά με αυτή τη διαδικασία παρακαλούμε επικοινωνήστε στη διεύθυνση: info@senariografoi.gr.

Για πλήρη ενημέρωση και για τυχόν απορίες ή διευκρινίσεις, στο e-mail: info@senariografoi.gr.

Σε περίπτωση που οι συμμετοχές δεν υπερβαίνουν τους 30 η οργανωτική επιτροπή του διαγωνισμού έχει δικαίωμα είτε να κηρύξει το διαγωνισμό άγονο ή να απονείμει λιγότερα βραβεία.

Αναλυτικές πληροφορίες και όροι διαγωνισμού: https://senariografoi.gr/gr/news/stories/1703/

Απάντηση