Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διαδηλώσεις σε πόλεις των ΗΠΑ για να δημοσιοποιήσει ο Τραμπ τις φορολογικές δηλώσεις του

ΚΟΣΜΟΣ στις 16/04/2017

Προθεσμία έως τις 18/4

ΑΠΕ-ΜΠΕ |> Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν χθες στη Νέα Υόρκη και σε πολλές πόλεις των ΗΠΑ, αξιώνοντας από τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δώσει στη δημοσιότητα τις φορολογικές του δηλώσεις – μια ενέργεια υπέρ της διαφάνειας την οποία ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους αρνείται να κάνει εδώ και καιρό.

Στην Ουάσιγκτον, κοντά στο Καπιτώλιο, πολλές χιλιάδες διαδηλωτές κάθε ηλικίας κατέκλυσαν την περιοχή, κρατώντας πανώ με συνθήματα όπως «τί κρύβεις;» ή «οι αληθινοί άνδρες πληρώνουν τους φόρους τους».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η κινητοποίηση οργανώθηκε λίγο πριν την προθεσμία της 18ης Απριλίου για την κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων για το οικονομικό έτος 2016 στις ΗΠΑ.

«Εάν δεν έχει τίποτα να κρύψει, πρέπει να δημοσιοποιήσει τις φορολογικές του δηλώσεις» δήλωσε ο Λιζ Τέρνερ, 31 ετών.

Τι υποψιάζεται η ίδια ότι θα ανακαλύψουν οι αρχές στις φορολογικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ; «Δεν γνωρίζω ακριβώς, ενδεχομένως κάτι για τη Ρωσία;» απάντησε η διαδηλώτρια.

«Πιθανόν πολλές παράνομες ή αμφιλεγόμενες επενδύσεις» είπε από την πλευρά της η Έλεν Λόντγουικ, ηλικίας 67 ετών, η οποία συμμετέχει σε όλες τις κινητοποιήσεις κατά του Αμερικανού Προέδρου μετά την εκλογή του.

«Το να δώσει στη δημοσιότητα τη φορολογική του δήλωση είναι πιθανόν το κατώτερο όριο ηθικής για έναν πρόεδρο» επισήμανε ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν «και εμείς απαιτούμε» να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

Απάντηση