Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πτήσεις από Μη Επανδρωμένο Αεροσκάφος της FRONTEX

ΝΑΥΤΙΛΙΑ στις 29/09/2018

Διατέθηκε από τον Οργανισμό στο πλαίσιο δοκιμαστικής επιχειρησιακής εκμετάλλευσης

Μετά την επιτυχημένη πρώτη επιχειρησιακή πτήση διάρκειας 14 ωρών του Μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΜΕΑ) τύπου HERON 1, της FRONTEX, το ΜΕΑ θα πραγματοποιεί πτήσεις επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων στο πλαίσιο της Μικτής Ευρωπαϊκής Επιχείρηση “ΠΟΣΕΙΔΩΝ”, η οποία διεξάγεται σε συνεχή βάση από τον Μάιο του 2008 υπό το συντονισμό των Αρχηγείων Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ και ΕΛ.ΑΣ, και υπό την εποπτεία του Οργανισμού FRONTEX.

Μέσω αυτού του εγχειρήματος, το Λιμενικό Σώμα γίνεται η πρώτη Ακτοφυλακή Κράτους Μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που χρησιμοποιεί τέτοιου είδους επιχειρησιακό μέσο για την αστυνόμευση του θαλασσίου πεδίου και την καταπολέμηση του διασυνοριακού εγκλήματος.

Επίσκεψη της Aija Kalnaja

Εξ άλλου, επίσκεψη στο Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποίησε η νέα διευθύντρια του Τομέα Ανάπτυξης Δυνατοτήτων της FRONTEX (Capacity Building Division), Aija Kalnaja, συνοδευόμενη από τρεις εκπροσώπους οικείων τμημάτων του Οργανισμού και συναντήθηκε με τον αρχηγό του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. αντιναύαρχο Λ.Σ. Σταμάτη Ράπτη.

Στη συνάντηση που μετείχαν και στελέχη των συναρμόδιων δ/νσεων Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. συζητήθηκαν τεχνικής φύσεως θέματα που άπτονται του θεσμικού πλαισίου εκπαίδευσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., του προσωπικού και επιχειρησιακών μέσων καθώς και των εν εξελίξει προγραμμάτων Έρευνας και Τεχνολογίας που έχουν αναληφθεί από το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. σε συνεργασία με της FRONTEX.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: