Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Όπου η Ζωζώ Σαπουντζάκη υποδύεται τη Ζωζώ Νταλμάς!

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/03/2019

Δραματοποιημένη η συνέντευξη που έδωσε η ερωμένη του Κεμάλ Ατατούρκ στον Αλέκο Λιδωρίκη

|> Πρεμιέρα έχει απόψε η δραματοποιημένη παρουσίαση των συνεντεύξεων που έχει πάρει ο Αλέκος Λιδωρίκης από μορφές του 20ού αιώνα, όπως: Μουσολίνι, Ρούζβελτ, Μακάριος, Αϊζενχάουερ, αλλά και Παλαμάς, Κρισναμούρτι, Μητρόπουλος, Πρίσλεϋ. Η πρωτότυπη παραγωγή τιτλοφορείται “Οκτώ πρόσωπα ζητούν Δημοσιογράφο” και θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις πράξεις στις 18/3, 1/4, 15/4 και 6/5, με είσοδο ελεύθερη.

To θέαμα θα φιλοξενηθεί στο Faust Bar-Theatre-Arts (Καλαμιώτου 11 και Αθηναΐδος 12), σε συνεργασία με τη Ζωζώ Λιδωρίκη (επιμέλεια κειμένων) , την Κίρκη Καραλή (σκηνοθετική επιμέλεια) και τον Πλάτωνα Ανδριτσάκη (πρωτότυπη μουσική).

Τον Αλέκο Λιδωρίκη και τα πρόσωπα των συνεντεύξεων ενσαρκώνουν επί σκηνής ο Δημήτρης Λιγνάδης, ο Ακύλας Καραζήσης, ο Πέρης Μιχαηλίδης, ο Μάνος Καρατζογιάννης, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Μάνος Βακούσης, η Μάνια Παπαδημητρίου, η Θεοδώρα Τζήμου κ.ά..

Οι δύο πρώτες συνεντεύξεις παρουσιάζονται σήμερα στις 9 μμ με ήρωες τον Μπενίτο Μουσολίνι και τη Ζωζώ Νταλμάς (φωτό), την οποία θα υποδυθεί η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Οι υπόλοιπες παρουσιάσεις θα γίνουν τις επόμενες Δευτέρες: 1/4 (Φράνκλιν Ρούσβελτ και Έλβις Πρίσλεϋ), 15/4 (Μαρλέν Ντίτριχ και Ζαν Κοκτώ) και 6/5 (Μέριλυν Μονρόε και Λουίτζι Πιραντέλο.

Όπως είναι γνωστό, ο Αλέκος Λιδωρίκης ήταν δημοσιογράφος, συγγραφέας και λογοτέχνης. Στα 60 χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας συνομίλησε με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του 20ού αιώνα. Με τη χαρακτηριστική του ευγένεια και οξυδέρκεια, ο Αλέκος Λιδωρίκης καταφέρνει όχι απλώς να εντοπίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τής κάθε προσωπικότητας, αλλά και να τα διασυνδέσει με το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο έδρασε καθένας από αυτούς τους σπουδαίους πολιτικούς, καλλιτέχνες και πνευματικούς δημιουργούς.

> Πληροφορίες – Κρατήσεις: Τηλ. 210.3234095 – E-mail: info@faust.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: