Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δωρεάν εκδηλώσεις τα Σαββατοκύριακα και στις δύο πανσελήνους στο Μουσείο Μαρία Κάλλας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 06/07/2024

Τα βράδια της 21ης Ιουλίου και της 19ης Αυγούστου μελωδίες από μουσικούς του Ωδείου Αθηνών, υπό το σεληνόφως και με φόντο την Ακρόπολη

|> Με δύο βραδιές για τις πανσελήνους και με μελωδικά Σαββατοκύριακα, το Μουσείο Μαρία Κάλλας του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με το ιστορικό Ωδείο Αθηνών, αφήνουν ένα σημαντικό αποτύπωμα στο εφετινό καλοκαίρι.

Συγκεκριμένα στις δύο πανσελήνους της 21ης Ιουλίου από τις 20:00 έως τις 23:00 και της 19ης Αυγούστου από τις 19:00 έως τις 23:00, οι επισκέπτες του μουσείου, θα έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους εκθεσιακούς χώρους, ενώ στον τρίτο όροφο του μουσείου, σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών θα ερμηνεύσουν υπό το σεληνόφως άριες και ντουέτα, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μια αξέχαστη μουσική εμπειρία, με φόντο τη εντυπωσιακή θέα της Ακρόπολης.

Οι εν λόγω εκδηλώσεις αποτελούν συνέχεια της ακαδημαϊκής και καλλιτεχνικής συνεργασίας του Μουσείου Μαρία Κάλλας με το Ωδείο Αθηνών -όπου ξεκίνησε να φοιτά η μεγάλη ντίβα το 1939- που έχει ως στόχο την ανάδειξη του Μουσείου ως χώρου άσκησης και ανάδειξης νέων μουσικών.

Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο διευθυντής των μουσικών σχολών του Ωδείου Αθηνών, Φίλιππος Τσαλαχούρης.

Η είσοδος στο Μουσείο είναι με περιορισμένη διαθεσιμότητα, γι’ αυτό είναι απαραίτητη η επικοινωνία (τηλ. 210.4404204).

Carte postale ‘’Μαρία Κάλλας’’!

Εξ άλλου, τα Σάββατα και τις Κυριακές του Ιουλίου και του Αυγούστου, από τις 10:00 έως τις 12:00 π.μ., παιδιά όλων των ηλικιών (με δωρεάν συμμετοχή και δίχως να απαιτείται κράτηση θέσης) θα μπορούν να δημιουργήσουν την δική τους αναμνηστική carte postale με την προσωπογραφία της Μαρίας Κάλλας χρησιμοποιώντας την τεχνική stencil.

Σε αυτήν τη διασκεδαστική δράση, μικροί και μεγάλοι θα γνωρίσουν τη μεγάλη ντίβα της όπερας μέσα από μια καλλιτεχνική διαδικασία γεμάτη χρώματα και φαντασία. Φεύγοντας, θα έχουν ένα μοναδικό ενθύμιο, που θα τους θυμίζει την ξεχωριστή αυτή γνωριμία με την δική τους Μαρία Κάλλας.

Δωρεάν ξεναγήσεις στα αγγλικά

Τις δύο τελευταίες Τετάρτες του Ιουλίου (24/07 και 31/07) και του Αυγούστου (21/08 και 28/08), το Μουσείο Μαρία Κάλλας προσφέρει μέσα στην τιμή του εισιτηρίου δωρεάν ξενάγηση στα αγγλικά.

Οι επισκέπτες θα βιώσουν τη μουσειακή εμπειρία και θα ανακαλύψουν τη μεγάλη σοπράνο αλλά και την τέχνη της όπερας. Ένα μουσείο αποκλειστικά αφιερωμένο στο έργο και την προσωπικότητα της μεγάλης ντίβας.

Ανάμεσα στα εκθέματα βρίσκονται ξεχωριστά αντικείμενα από τη ζωή και την καριέρα της πολύπλευρης αυτής καλλιτέχνιδας που με το μεγάλο εύρος και το μοναδικό ηχόχρωμα της φωνής της, την ηχητική παλέτα της, τη σκηνική παρουσία και τις μουσικές γνώσεις της, κατάφερε να αλλάξει για πάντα τον κόσμο της όπερας.

Πληροφορίες:
Ημερομηνίες: Τετάρτη, 24 και 31 Ιουλίου & 21 και 28 Αυγούστου
Ώρες ξεναγήσεων: 12.00 – 12.50 μ.μ. / Διάρκεια ξενάγησης : 50 λεπτά
Τηλ. 210.4404204 – E-mail: info@mariacallasmuseum.gr

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: