Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δόθηκε άδεια για την υιοθεσία της κόρης ομοφυλόφιλης από την σύντροφό της!

ΚΟΣΜΟΣ στις 24/12/2015

Η μαμά και η… μπαμπάς!

Το εφετείο της Ρώμης έδωσε πράσινο φως στην υιοθεσία της κόρης ομοφυλόφιλης γυναίκας από μέρους της συντρόφου της. Η απόφαση αυτή, επικυρώνει και σχετική ετυμηγορία του δικαστηρίου ανηλίκων της Ρώμης.

Πρόκειται για παιδί το οποίο γεννήθηκε χάρη σε ετερόλογη εξωσωματική γονιμοποίηση. Για τον νόμο, μέχρι την απόφαση του δικαστηρίου ανηλίκων, μόνον η μία εκ των δυο ομοφυλόφιλων γυναικών του ζευγαριού, μπορούσε να θεωρηθεί, βάσει νόμου, γονέας της μικρής.

Όπως αναφέρουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο της Ρώμης έκανε γνωστό το αίτημα «γονικής συμμετοχής» της συντρόφου της βιολογικής μητέρας, κάτι που είναι ευρέως γνωστό με τον όρο «stepchild adoption».

Οι δυο γυναίκες έχουν παντρευτεί στο εξωτερικό, και ζήτησαν, για την όλη υπόθεση, την υποστήριξη του Ιταλικού Συνδέσμου Δικηγόρων με ειδίκευση σε Οικογενειακά Θέματα και Ανηλίκων.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει ότι στην Ιταλία ένας εκ των δυο συντρόφων, σε ομοφυλόφιλο ζευγάρι, μπορεί να υιοθετήσει το βιολογικό παιδί του ετέρου μέλους του ζευγαριού», σχολιάζει η δικηγόρος Μαρία Αντόνια Πίλι.

Υπενθυμίζεται ότι στην Ιταλία, παρά τις σχετικές προθέσεις της κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι, δεν έχει ακόμη εγκριθεί ο νόμος για την αναγνώριση των συμφώνων συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, ενώ ο Ιταλός πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι «βλέπει θετικά» το να αναγνωρισθεί και η δυνατότητα ενεργοποίησης της διαδικασίας του «stepchild adoption».

Απάντηση