Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Διήμερο Ευρωπαϊκού Σινεμά στον κινηματογράφο ‘Ανδόρα’

Πολιτισμος/Τεχνες στις 05/11/2019

Δύο μοναδικές πολιτικές ταινίες στο πλαίσιο των Lux Days 2019 -Την Πέμπτη και την Παρασκευή

|> Στο πλαίσιο των Lux Days 2019, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα διοργανώνει στον κινηματογράφο “Ανδόρα”* την προβολή δύο εκ των τριών φιναλίστ ταινιών για το βραβείο Lux 2019. Οι δύο προβολές είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και είναι προγραμματισμένες ως εξής:

Πέμπτη, 7/11, ώρα 21:00

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Ο Έκπτωτος” | The Realm του Rodrigo Sorogoyen (Ισπανία, Γαλλία – Έγχρωμη 131΄)

Πόσα μπορεί να κάνει κανείς για να παραμείνει στην εξουσία; Ένα πολιτικό θρίλερ που πραγματεύεται τη διαφθορά που διαβρώνει τον κόσμο της πολιτικής και δείχνει πόσο βαθιά είναι η σήψη.

Την ταινία θα προλογίσει στις 20:45 ο Κωνσταντίνος Καρδακάρης, 28times ambassador.

Παρασκευή, 8/11, ώρα 21:00

Κλειστός φάκελος Χάμαρσκελντ” | Cold Case Hammarskjöld του Mads Brügger (Δανία, Νορβηγία, Σουηδία, Βέλγιο – Έγχρωμη 119΄)

Ντοκιμαντέρ για τον Σουηδό Γενικό Γραμματέα Ηνωμένων Εθνών Νταγκ Χάμαρσκελντ, που βρήκε τραγικό θάνατο σε αεροπορικό δυστύχημα ταξιδεύοντας προς το Κονγκό, κάτω από ανεξιχνίαστες συνθήκες.

Το ντοκιμαντέρ θα προλογίσει στις 20:45 ο Χάρης Κούντουρος, υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα.

Μετά τις προβολές, θα ακολουθήσει ζωντανή σύνδεση με τις Βρυξέλλες, όπου οι θεατές θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν συζήτηση με τους σκηνοθέτες (στα αγγλικά) και να υποβάλλουν ερωτήσεις μέσω Facebook ή Twitter (#LuxPrize).

(*) Κινηματογράφος “Ανδόρα” Σεβαστουπόλεως 117, Αμπελόκηποι, τηλ. 210.6980796.

Απάντηση