Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Δώδεκα εκ. ευρώ από την Κομισιόν για 8 δημοσιογραφικές συμπράξεις

ΕU στις 24/02/2024

Σκοπός η ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της πολυφωνίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα της ετήσιας πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για τη δημιουργία ευρωπαϊκών συμπράξεων Μέσων Ενημέρωσης, με σκοπό την ενίσχυση της ανθεκτικότητας και της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης. Οκτώ κοινοπραξίες ειδησεογραφικών οργανισμών, οι οποίες επιλέχθηκαν μεταξύ 74 προτάσεων, θα λάβουν συνολικά σχεδόν 12 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση των δραστηριοτήτων τους την επόμενη διετία.

Η πρόσκληση αποσκοπεί στη στήριξη δύο ειδών έργων: συνεργασίες μεταξύ μέσων ενημέρωσης για την ανάπτυξη πιο καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων και συντακτικών προτύπων, καθώς και έργα που προσφέρουν χρηματοδότηση και συνδρομή στα μέσα ενημέρωσης που είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τη δημοκρατία.

Οι ανάδοχοι προέρχονται από 17 χώρες της ΕΕ, καθώς και από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και την Ουκρανία. Ο πλήρης κατάλογος και η περιγραφή των συμπράξεων διατίθενται ΕΔΩ.

Η κοινότητα των μέσων ενημέρωσης έχει επιδείξει αυξημένο ενδιαφέρον για τις ετήσιες προσκλήσεις υποβολής προτάσεων για δημοσιογραφικές συμπράξεις, οι οποίες προκηρύσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη».

Στο πλαίσιο της πρώτης πρόσκλησης, η οποία προκηρύχθηκε το 2021, επιλέχθηκαν 7 έργα μεταξύ 32 προτάσεων, ενώ στο πλαίσιο της δεύτερης πρόσκλησης υποβλήθηκε διπλάσιος αριθμός προτάσεων και επιλέχθηκαν 12 έργα.

Η τέταρτη πρόσκληση βρίσκεται επί του παρόντος υπό αξιολόγηση…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: