Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ντοκυμανταίρ για τη Γυάρο θα διανεμηθεί σε DVD

Πολιτισμος/Τεχνες στις 11/06/2020

Είναι παραγωγή της ΚΕ του ΚΚΕ με τίτλο “Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι”

|> Ντοκυμανταίρ για την Γυάρο – το “διαβαλονήσι” του Αιγαίου, όπου χρησιμοποιήθηκε για τόπος εξορίας “αντιφρονούντων”, γυρίστηκε σε παραγωγή της Κε του ΚΚΕ και θα διανεμηθεί σε μορφή dvd με τον “Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου” 13 – 14 Ιουνίου. Τίτλος του ντοκυμανταίρ είναι “Γυάρος, ρωγμές αντίστασης στο θανατονήσι”.

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται πως δημιουργήθηκε με αφορμή την αποκάλυψη, στις 12 Οκτώβρη 2019, από την ΚΕ του Κόμματος, του μεγάλου μνημείου στη Γυάρο προς τιμή των αλύγιστων της ταξικής πάλης, όλων όσοι στα 21 χρόνια λειτουργίας αυτής της φυλακής, άνοιξαν με την στάση τους ρωγμές στη βαρβαρότητα. Και τονίζεται:

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Σ’ αυτόν τον κολασμένο τόπο που διάλεξε η αστική εξουσία για να μετατρέψει τους πέντε όρμους του σε φυλακή, για να εξοντώσει όσους ένιωθε ότι την απειλούν, το ΚΚΕ επέστρεψε 72 χρόνια μετά την ίδρυση της φυλακής, για να στήσει ένα μνημείο αντάξιο της θυσίας των περίπου 28.000 αγωνιστών, προπαντός κομμουνιστών, που παρότι υπέφεραν, βασανίστηκαν άγρια, κι έχασαν τη ζωή τους σ’ αυτό το νησί του αίματος και του μαρτυρίου, δεν λύγισαν ούτε μπροστά στο θάνατο“.

Απάντηση