Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εγκαίνια: “Πειραιάς: το λιμάνι των τριήρων” στο Ναυτικό Μουσείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 25/05/2015

Εγκαινιάζεται αύριο Τετάρτη 27/5 στις 19:30 στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος (Πασαλιμάνι) η έκθεση “Πειραιάς: το λιμάνι των τριήρων”.

Ο Πειραιάς το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας μας, που ταυτόχρονα είναι και η θαλάσσια πύλη της Ευρώπης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι η τιμώμενη πόλη της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015. Το γεγονός αποτελεί μια θαυμάσια ευκαιρία για να προβληθεί ο Πειραιάς, όχι μόνο ως εξελισσόμενο κέντρο της θαλάσσιας επιχειρηματικότητας αλλά και ως τουριστικός προορισμός.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική αρχή κάλεσε φορείς της πόλης να οργανώσουν επετειακές εκδηλώσεις που θα καταστήσουν τον Πειραιά θελκτικό προορισμό για Έλληνες και ξένους.

Έτσι το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος επέλεξε να συμμετάσχει με την εν λόγω έκθεση που διοργανώνεται με την συνεργασία και την επιμέλεια του δρ. Bjørn Loven, ο οποίος είναι ο επικεφαλής της ομάδας των αρχαιολόγων,   που πραγματοποίησε την δεκαετία 2002-2012   έρευνα στην ξηρά και στον υποθαλάσσιο χώρο της περιοχής των λιμανιών του Πειραιά, υπό την αιγίδα του Ινστιτούτου της Δανίας στην Αθήνα και υπό την εποπτεία της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων και της ΚΣΤ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων. Περισσότερα ΕΔΩ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: