Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ένα ρουμανικό ιστιοφόρο “εισέβαλε” στο Δημαρχείο Πειραιά

Χωρίς κατηγορία στις 28/06/2018

Εθιμοτυπική επίσκεψη αξιωματικών του ΠΝ της Ρουμανίας με ανταλλαγές δώρων

|> Ο πρέσβης της Ρουμανίας στην Ελλάδα Lucian Fatu, συνόδευσε αντιπροσωπεία αξιωματικών του εκπαιδευτικού πλοίου “Mircea” του Πολεμικού Ναυτικού της Ρουμανίας, το οποίο βρίσκεται στο λιμάνι του Πειραιά, σε εθιμοτυπική επίσκεψη, στον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά Γιώργο Δαβάκη στο Δημαρχείο, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Ο Γιώργος Δαβάκης σε δήλωσή του εξέφρασε τη χαρά και την ευχαρίστησή του που υποδέχθηκε  αντιπροσωπεία Ρουμάνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία ήρθε στο Δημαρχείο, συνοδευόμενη από τον πρέσβη της Ρουμανίας στη χώρα μας. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι υπολογίζουν πάρα πολύ τις Ένοπλες Δυνάμεις τους και κυρίως το Πολεμικό τους Ναυτικό.

Το πλοίο,  το οποίο επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά – σημείωσε – ότι είναι ένα ιστιοφόρο πλοίο, που θα παραμείνει εδώ για τρεις ημέρες και μπορούν οι Πειραιώτες να το επισκεφτούν ελεύθερα. Το ιστιοφόρο – πρόσθεσε – μεταφέρει σπουδαστές της Σχολής Δοκίμων της Ρουμανίας και 60 μαθητές της Σχολής Δοκίμων της Γερμανίας, που κάνουν εκπαίδευση από κοινού. Ο κ. Δαβάκης συμπλήρωσε επίσης ότι υπήρξε αλληλοενημέρωση,  επισημαίνοντας πως ο Πειραιάς είναι αδελφοποιημένος με την πόλη Γαλάτσι της Ρουμανίας. Επίσης, ευχήθηκε οι σχέσεις των δύο χωρών να αναπτύσσονται παραπέρα  και να βαθαίνουν. Στο τέλος της συνάντησης αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

> Το ρουμανικό εκπαιδευτικό πλοίο “Mircea”θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό: Σήμερα Πέμπτη 28/6  (10:00-12:00 και 17:00-19:00) και αύριο Παρασκευή 29/6  (10:00-12:00).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: