Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εικαστικά έργα του εκθέτει ο Γιώργος Δουατζής στο Κολωνάκι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/01/2023

Ο δημοσιογράφος και ποιητής με τα ακρυλικά του στη γκαλερί ‘’Περί Τεχνών-Καρτέρης’’

|> Η αίθουσα Τέχνης ‘’Περί Τεχνών-Καρτέρης’’*, παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση του δημοσιογράφου και ποιητή Γιώργου Δουατζή, με ακρυλικά σε καμβά αφηρημένης (abstract) ζωγραφικής. Τα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου και η έκθεση θα λειτουργεί έως τις 4 Μαρτίου

Η επιμελήτρια της έκθεσης Ήρα Παπαποστόλου στον κατάλογο της έκθεσης σημειώνει:
«Ο Γιώργος Δουατζής είναι αυτοδίδακτος στη ζωγραφική. Υλικά του είναι τα ακρυλικά και επιλογή του η αφαιρετική προσέγγιση των θεμάτων του. Αν και έχει ασχοληθεί με την ζωγραφική μόλις τα τελευταία τρία χρόνια, μοιάζει γνώστης των χρωμάτων και των συνδυασμών τους. Δουλεύει απευθείας στον μουσαμά, χωρίς προσχέδιο. Η ζωγραφική του διακρίνεται για τις αφαιρετικές τάσεις, την εκφραστική δύναμη των χρωμάτων και τον εξπρεσιονιστικό χαρακτήρα του συνόλου. Οι πινελιές, οι φόρμες, το χρώμα και η υφή του υλικού συγκινούν τον θεατή, όσο εκφράζουν τα συναισθήματα και την ιδιαίτερη εσωτερική οπτική του ζωγράφου».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Γιώργος Δουατζής αναφέρει στο σημείωμά του:

«Φαίνεται πως η ανάγκη να εκφραστώ με πολλούς τρόπους, με οδήγησε αρχικά στην Ποίηση, ακολούθως στη φωτογραφία και προσφάτως στο παιχνίδι με τα χρώματα. Δεν προσχεδιάζω, δεν έχω στο νου μου την τελική μορφή του πίνακα, απλώς αφήνω τον εαυτό μου ελεύθερο και ενστικτωδώς ρίχνω τα χρώματα στον καμβά, με την ελπίδα να με συγκινεί το τελικό αποτέλεσμα».

(*) Αίθουσα Τέχνης ‘’Περί Τεχνών – Καρτέρης’’, Ηροδότου 5 Κολωνάκι – Τηλ. 210.8239465

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: