Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εικοσάχρονος σολίστ πιάνου συμπράττει με την ΚΟΑ κάτω από την Ακρόπολη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 18/05/2024

Αύριο η διπλή συναυλία του Γιώργου Γεωργακόπουλου κάτω απ’ το άγαλμα της Κάλλας

|> Μεγάλες τιμή για τον 20χρονο σολίστ πιάνου Γιώργο Γεωργακόπουλο,  που αύριο Κυριακή 19/5 στις 11.00 πμ και στις 12.30 μμ θα εμφανιστεί ως σολίστ με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών (ΚΟΑ), κάτω από την Ακρόπολη στο Άγαλμα της Μαρίας Κάλλας!

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος θα εκτελέσει το “Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα 414 σε Λα ματζόρε” του Βόλφανγκ Αμαντέους Μότσαρτ.

Ο Γιώργος Γεωργακόπουλος γεννήθηκε τον Μάιο του 2004 και είναι απόφοιτος του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, από όπου το 2018 σε ηλικία μόλις 14 ετών πήρε το Δίπλωμα Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί – Α’ Βραβείο & Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης, με καθηγήτρια την Κατερίνα Γκόλγκαρη.

Είχε προηγηθεί το 2011 σε ηλικία 11 ετών το Πτυχίο Πιάνου με Άριστα Παμψηφεί, από το Δημοτικό Ωδείο Ευρωστίνης.

Έχει συμπράξει ως σολίστ σε ηλικία 14 ετών με την Καμεράτα Ορχήστρα Νέων υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Επίσης έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην ΕΡΤ.

Ήταν μέλος της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, όπου κατά καιρούς είχε ερμηνεύει σολιστικούς ρόλους και είχε συμμετάσχει σε πολλές όπερες, παραστάσεις και ηχογραφήσεις. Παράλληλα είναι φοιτητής στην Σχολή Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του ΕΚΠΑ.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: