Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Εκδήλωση αφιερωμένη στη Γενοκτονία των Ποντίων την Κυριακή στη Νίκαια

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 17/05/2024

Διοργάνωση απόQ Ένωση Ποντίων Νίκαιας-Κορυδαλλού και Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη

|> Εκδήλωση μνήμης για τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου διοργανώνει η Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού και ο Δήμος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, την Κυριακή 19/5 στις 7μμ, στο μνημείο ‘’ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ’’, μέσα στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαΐου 1919 (περιβάλλων χώρος Κατράκειου – οδός: Μάνου Κατράκη & Κυράς της Ρω).

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, ο δήμαρχος Κορυδαλλού Νίκος Χουρσαλάς, ο πρόεδρος της Ένωσης Ποντίων Νίκαιας -Κορυδαλλού και εκπρόσωπος Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Θεόδωρος Μακρίδης. Στο ιστορικό της ημέρας θα αναφερθεί η εκπαιδευτικός Αντιγόνη Ιωαννίδου και θα ακολουθήσει θεατρικό δρώμενο «Ευκαιρία να πω μια ιστορία» από την Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την χορωδία Γονέων και Φίλων ΧΑΝΝ , υπό τη διεύθυνση του Ανδρέα Πριονά.

Ο δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης αναφέρει:

«Η γενοκτονία των Ποντίων αποτελεί μια σκοτεινή πλευρά της ιστορίας που δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε. Στο δήμο μας σε συνεργασία με την Ένωση Ποντίων Νίκαιας – Κορυδαλλού τιμούμε τα 353.000 θύματα της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου με εκδήλωση στο μνημείο ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ στο Πάρκο Ποντιακού Ελληνισμού 19ης Μαΐου 1919 , αυτή την Κυριακή 19 Μαΐου που είναι και η επίσημη ημέρα μνήμης των θυμάτων της Γενοκτονίας. Είναι ένας ελάχιστος φόρος τιμής στους Έλληνες του Πόντου που υπέστησαν αυτή τη μαζική εξόντωση και πολλοί άλλοι εκτοπίστηκαν με τη βία από τα εδάφη τους, χωρίς να χάσουν όμως την ταυτότητά τους».

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: