Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

”Παντρεύω… τον μπαμπά ” την Παρασκευή στο ‘’Αλεξάνδρεια’’

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/09/2022

Επίκαιρη πολιτική μαύρη κωμωδία της Μαρίνας Σωτηροπούλου όπου το τραγικό και το κωμικό γίνονται αιτία μιας εσωτερικής σύγκρουσης

|> Πρεμιέρα έχει την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου (8:30 μμ) η παράσταση του νέου θεατρικού έργου της Μαρίνας ΣωτηροπούλουΠαντρεύω… τον μπαμπά ” στο θέατρο ‘’Αλεξάνδρεια’’ (Σπάρτης 14 – πλατεία Αμερικής).

Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία και σκηνογραφία του Γιάννη Ρωμανού και παίζουν οι: Ελένη Μπέη, Λεόντιος Πετμεζάς, Στέφανος Βογιατζής, Έφη Χαντζούλη, Γιώργος Δήμου, Ράνια Πρέβεζα , Ιωάννα Προσμίτη. Επιμέλεια ήχου: Ράνια Πρέβεζα Τεχνικός ήχου: Δημήτρης Κοντοδήμος. Φωτογραφίες: Μάνος Βλαστός.

Η συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου επισημαίνει: «Το  έργο είναι μια μαύρη κωμωδία που εμπνεύστηκε μέσα στη περίοδο της καραντίνας. Οι πρωταγωνιστές, άνθρωποι καθημερινοί, ζουν την υπαρξιακή ναυτία και αυτογνωσία κάτω από το πέπλο μιας απροσδόκητα καινούργιας ζωής όπου παρά τη πραγματικότητα της κατάστασης διαδραματίζονται κωμικές καταστάσεις. Το τραγικό και κωμικό γίνονται αιτία μιας εσωτερικής σύγκρουσης».

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Και από την πλευρά των συντελεστών, σημειώνεται:

«Το έργο είναι καθαρά πολιτικό. Εκθέτει απερίσπαστα όσο και μελετημένα τις άρρηκτες παρεκκλίσεις και τις σταχυολογημένες αποκλίσεις της τέμνουσας υπερουσιότητας που δημιούργησαν λόγω της απρόσμενης και απρόοπτης πανδημίας νέες νόρμες και καινούργια δεδομένα στην κοινωνική και καθημερινή πραγματικότητα του χθες και του σήμερα. Η υπόθεση εμπεριέχει εύληπτα την παγκόσμια και πανανθρώπινη προσμονή, την ευπρόσδεκτη ελπίδα για το διαφορετικό αύριο. Οι καταστάσεις που παρακολουθούμε ακολουθούν επίμονα ένα ανατρεπτικό κρεσέντο στοιχειώδους ανασυγκρότησης με εμβληματικές απεικονίσεις που αποτυπώνονται στα πρόσωπα και στους χαρακτήρες των ηρώων. Με στοχαστική ακρίβεια και διαρκή συνάφεια απέναντι στην εμφανή επάρκεια των αντιλήψεων η εμπνευσμένη συγγραφέας Μαρίνα Σωτηροπούλου αποκωδικοποιεί τις συνήθεις φόρμες της γνώριμης ζωτικότητας και μας παραπέμπει ως θεατές σε ένα ταξίδι έντονου προβληματισμού, σε μια φωταγώγηση του εσωτερικού μας κόσμου και αναμφίβολα σε μια ενδοσκόπηση. Η διευθετημένη και μεθοδευμένη περιπλάνηση των εφέσεων που επιφυλάσσει για το κοινό το κείμενο της αναφέρεται ευρηματικά σε δικλείδες συμπεριφοράς και σε περιηγήσεις εναλλαγών που έχουν πρόσημο την συναρμολόγηση των ψυχικών χειρισμών και τους συνειρμούς της αποφόρτισης .Μέσα από διακυμάνσεις και ευρείες σημάνσεις αγγίζεται η ζωογόνα αισιόδοξη και αισθαντική υφή που απαιτείται να επικρατήσει διάχυτα προκειμένου να δοθεί κάποια επιτέλους ευεργετική λύση στην αλγεινή δοκιμασία των ημερών αυτών».

> Άλλες παραστάσεις θα δοθούν στις 25 και στις 30 Σεπτεμβρίου και ώρα 20:30.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: