Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Αίγινας που θα διαρκέσει ολόκληρο τον Αύγουστο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 03/08/2017

Οργάνωση: Κολλάτος!

|> Με επιτυχία άρχισε την 1η Αυγούστου το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Αίγινας το οποίο θα διαρκέσει έως τις 31 του μηνός με προβολές ελληνικών ταινιών και αφιερώματα σε σκηνοθέτες. Σημειώνεται δε, ότι ο Δημήτρης και ο Αλέξανδρος Κολλάτος οργανώνουν για δέκατο χρόνο το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που πλέον θεωρείται θεσμός για την Αίγινα.

Οι προβολές πραγματοποιούνται στο Κτήμα Κολλάτου και αρχίζουν κάθε βράδυ στις 10 με ελεύθερη είσοδο. Στις προβολές θα παρευρίσκονται πολλοί Έλληνες δημιουργοί και θα ακολουθεί συζήτηση με το κοινό.

Το Φεστιβάλ άρχισε με τις “Μικρές Αφροδίτες” !1963) του Νίκου Κούνδουρου, συνεχίστηκαν χθες Τετάρτη 2/8 με την “Περιπλάνηση” (1979) του Δημήτρη Χριστοφή και συνεχίζονται…

ΠΕΜΠΤΗ  3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά” (1999) του Πάνου Κούτρα

Ο Κούτρας καταφέρνει να κατασκευάσει ένα σύμπαν όπου η φρίκη του πραγματικού δεν έχει άλλη διέξοδο, παρά να αποδράσει σε ένα όνειρο φτιαγμένο από κιτς και παλιές παγιέτες “Cahiers du Cinema”. Η ταινία μάς προσφέρει τη βεβαιότητα ότι καθορίζοντας το κακό γούστο, κατέχουμε τα κλειδιά του καλού. Πρόκειται για ένα ταξίδι διαστρικό, μια επιδρομή σε έναν κόσμο όπου το ανόητο ανυψώνεται στο επίπεδο της τέχνης “Le Monde”.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Το κακό” (2005) του Γιώργου Νούσια

Το κακό μεταδίδεται σε όλη την Αθήνα και μικρές ομάδες επιζόντων αγωνίζονται για την επιβίωσή τους. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Τα καμάκια” (1981) του Όμηρου Ευστρατιάδη

Ο Άρης -Στάθης Ψάλτης – είναι το μεγαλύτερο καμάκι της Αθήνας κι αποφασίζει να κάνει τις διακοπές του στο Ναύπλιο, προκαλώντας τον πανικό στα ντόπια καμάκια που υπερηφανεύονται πως είναι πρωτοπόροι στο είδος. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Οδύσσειες σωμάγτων – Μπαλάντα για τον Νίκο Κούνδουρο” (2015) του Αντώνη Μποσκοίτη

Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΥΡΑΚΟΣ ΔΑΝΑΛΗΣ:  “ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΦΩΣ”  ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΚΟΥΖΙΩΤΗ (2017)

Η Ηθοποιός Άννα Γεραλη και ο σκηνοθέτης θα παραστουν στην προβολή και συζήτηση.

ΤΡΙΤΗ 8 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

Λετονική Ταινία  “Mother, I Love You” Janis Nords (2013)

Μια ιστορία αγάπης ανάμεσα στην μητέρα και το παιδί της στην σύγχρονη κοινωνία.

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Η ΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ” ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ  (2014)

Η Ελλάδα σήμερα μέσα από το βλέμμα του Δημήτρη Κολλάτου. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ” ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ    (2013)

Ένας μεσήλικας αστός, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι «o Δάσκαλος» ζει απομονωμένος μαζί με την έφηβη κόρη του.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Η ΚΑΥΣΗ” ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΖΙΤΖΗ  (2016)

Σε μια πόλη που φλέγεται από ταραχές, πέντε φίλοι μαζεύονται σε ένα σπίτι όπου ένας δικός τους έχει πεθάνει. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΔΥΟ ΝΤΟΚΥΜΑΝΤΕΡ  ΤΟΥ  ΜΠΑΜΠΗ  ΠΛΑΙΤΑΚΗ –  ΑΡΧΕΙΟ ΕΡΤ Α.Ε.

“Γιώργος Δέρπαπας” (ζωγράφος),  (2008)

Ζωγράφος της αίσθησης, κι όπως έγραψε για το έργο του ο Οδυσσέας Ελύτης: «πρόκειται για μια διαχρονική αίσθηση της ζωής».

“Κώστας Βαρώτσος” Μονόγραμμα  (2016)

Ο γνωστός και διεθνώς αναγνωρισμένος Έλληνας γλύπτης, μας περιγράφει την εικαστική διαδρομή της ζωής του. Ο γλυπτής Κώστας Βαρώτσος και ο σκηνοθέτης θα παραστούν στην προβολή.

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ  “Alexis & Yanis”. Μια Πολιτική σάτιρα του Αλέξανδρου Κολλάτου με τον Αντώνη Ζιώγα και τον ίδιο. Γενική είσοδος: 8 ευρώ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ILLUSION” ΤΟΥ ΣΑΒΒΑ ΚΑΡΥΔΑ (2013)

Ένα φιλμ νουάρ που διαδραματίζεται στην Αθήνα, φέρνοντας τους ήρωες αντιμέτωπους με τη σκληρή πραγματικότητα της εποχής μας. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΙ ΑΙΣΕ”  ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ    (2002)

Ένας χριστιανός και μια μουσουλμάνα από την Κομοτηνή έχουν έναν απαγορευμένο ερωτικό δεσμό. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΠΕΜΠΤΗ 17 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: “ΜΑΝΩΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ: Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΚΟΛΟΝΙΑ ΣΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ” ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΚΑΣΙΤΑ  (2005)

Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Η ΩΡΑΙΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ” ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΙΦΟΡΟΥ   (1954)

Η Αριστέα, μια άσχημη γεροντοκόρη που ονειρεύεται να παντρευτεί, γίνεται κληρονόμος μιας μεγάλης περιουσίας. Όρος όμως της διαθήκης είναι να παντρευτεί τον Ζάχο.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΕΡΗΜΟΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΟΥ ΦΥΓΕΙ Ο ΠΟΝΟΣ” ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΛΕΥΡΑ

Μια σουρεαλιστική ταινια για ένα ρόλο που είναι αφιερωμένη στο ρυθμό του Buster Keaton και την ευφυία του Jean-Luc Godard. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Ο ΧΑΜΕΝΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΧΟΥΡΣΙΤ ΠΑΣΑ”  ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΤΣΙΩΛΗ (1995)

Έντεκα κρατούμενοι δραπετεύουν από τις φυλακές του Κορυδαλλού. Ένας από τους κρατούμενος έχει ένα χάρτη ο οποίος οδηγεί στον κρυμμένο θησαυρό του Χουρσίτ Πασά.

ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Ο ΘΕΟΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΟ ΧΑΒΙΑΡΙ” ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ (2012)

Η ιστορία του πειρατή, πλούσιου εμπόρου κι εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΤΡΙΤΗ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΚΙΝΟΥΜΕΝΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“Η ΔΙΑΘΗΚΗ ΤΟΥ ΙΕΡΕΑ JEAN MESLIER” ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ    (2009}

Η θρησκεία είναι υπεύθυνη για τον θάνατο της μισής ανθρωπότητας. «Το επάγγελμα των παπάδων και των μοναχών είναι επάγγελμα ψευτών, απατεώνων, γεμάτο δεισιδαιμονίες.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“SONGS OFF UNDEGROUND” ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΜΟΥΣΟΥΛΗ   (2017)

Ένα υβριδικό φιλμ, ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας, για την ιστορία της ελληνικής επαναστατικής μουσικής, με τραγούδια βγαλμένα από την αντίσταση, τον πόνο, και τη λύπη, από Ελλήνων δημιουργών διαχρονικά σε αυτή τη ταραγμένη χώρα.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΣΙΝΓΚΑΛ;”  ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΟΥ ΡΑΛΛΗ   (2016)

Το ντοκιμαντέρ παρακολουθεί την κοινότητα των Γεζίντι, μιας μονοθεϊκής, ενδογαμικής θρησκευτικής μειονότητας, που όταν το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε την πόλη τους, το Σινγκάλ, δολοφονήθηκαν κατά χιλιάδες. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ”  ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΓΕΡΟΥΣΗ

ιστορίες 3+1 ανθρώπων που έζησαν την πρώτη τους επαφή με το Hip Hop στην Ελλάδα των 90’s καταγράφοντας τις βιωματικές τους αφηγήσεις μέσα σε μία κοινωνία που άλλαζε, χρόνο με το χρόνο, μέρα με τη μέρα. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΜΗΤΡΙΑΡΧΙΑ” ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΝΗΛΙΟΥ     (2014)

Ένα καταφύγιο γυναικών απειλείται με κατεδάφιση. Εξήντα γυναίκες διαφορετικών εθνικοτήτων, ηλικιών και κοινωνικών προελεύσεων συγκεντρώνονται για να το υπερασπιστούν.

ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΔΕΜΕΝΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΛΩΣΤΗ” ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ   (2011)

Το 1945 σε ένα ορεινό ελληνικό χωριό ομάδες παρακρατικών τρομοκρατούν και δολοφονούν τους αριστερούς που δεν έχουν δηλώσει υποταγή. Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΤΡΙΤΗ 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΜΠΙΓΚ ΧΙΤ” ΤΟΥ ΚΑΡΟΛΟΥ ΖΩΝΑΡΑ    (2012)

Στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα αίτια της ύποπτης αυτοκτονίας ενός συναδέλφου του, ο υπαστυνόμος Κορμάς θα έρθει αντιμέτωπος με έναν επικίνδυνο γκάνγκστερ Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΕ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ

ΠΕΜΠΤΗ 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

“ΕΒΡΟΣ” TOY ΦΩΤΟΥ ΛΑΜΠΡΙΝΟΥ  (1977)

ΔΟΜΝΑ ΣΑΜΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΜΟΥΣΙΚO ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ (1977)  ΠΑΡΑΓΩΓΗ  ΕΙΡΤ

Ο σκηνοθέτης θα παραστεί στην προβολή και συζήτηση.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: