Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Αμερικανική Λογοτεχνία σήμερα, στην 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/04/2023

Πραγματοποιείται από τις 4 έως τις 7 Μαΐου με 500 εκδηλώσεις – Στο Περίπτερο των ΗΠΑ συμμετέχουν 22 σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι

|> Η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (ΔΕΒΘ), επιστρέφει εφέτος δυναμικά στις κανονικές ημερομηνίες του Μαΐου, διευρύνοντας τις συμμετοχές, το πρόγραμμα, τους χώρους και τις συνεργασίες της με την ελληνική και τη διεθνή αγορά του βιβλίου.

Από τις 4 έως τις 7 Μαΐου η ΔΕΒΘ θα φιλοξενήσει, σε 4 κτίρια και 14 αίθουσες των εγκαταστάσεων της Helexpo (12,13, 14, 15), περισσότερους από 600 Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του βιβλίου και σχεδόν 500 εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τουλάχιστον 1.200 ομιλητών.

Η ΔΕΒΘ εφέτος τιμά την Αμερικανική Λογοτεχνία, με στόχο να αναδείξει τις σύγχρονες λογοτεχνικές φωνές και την αγορά βιβλίου των ΗΠΑ, μέσα από προσκλήσεις συγγραφέων, εκδοτικών οίκων και προσωπικοτήτων του Πολιτισμού και των Γραμμάτων.

Την οργάνωση του Αμερικανικού Περιπτέρου και του προγράμματος των παράλληλων εκδηλώσεων έχει αναλάβει το Ελληνο–Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με τη συνεργασία της Επιτροπής Πολιτισμού του. Την εκπροσώπηση των αμερικανών εκδοτών έχει αναλάβει η εταιρεία “American Collective Stand”.

Η ανταπόκριση από την πλευρά των Αμερικανών υπήρξε εντυπωσιακή καθώς στο Αμερικανικό Περίπτερο συμμετέχουν 22 σημαντικοί εκδοτικοί οίκοι, μεταξύ των οποίων: Abrams Books Publishing Company, Insight Editions, Macmillan Publishers, MoMa Publications, Penguin Random House, The Quarto Group, Yale University Press, Harvard University Press.

Στη Θεσσαλονίκη θα ταξιδέψουν και τρεις λογοτεχνικοί πράκτορες από ΗΠΑ συμμετέχοντας στο 1ο Πρόγραμμα Πρόσκλησης Επαγγελματιών του Βιβλίου (Thessaloniki Book Fair Fellowship program) που εγκαινιάζει φέτος η ΔΕΒΘ, με 20 εκδότες και λογοτεχνικού πράκτορες από 16 διαφορετικές χώρες του κόσμου.

Το ελληνικό κοινό θα συναντήσει στις αίθουσες της ΔΕΒΘ σημαντικούς Αμερικανούς συγγραφείς που θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οποίων οι James Wood (ΑΝΤΙΠΟΔΕΣ), Claire Messud (ΔΑΡΔΑΝΟΣ-GUTENBERG), Richard Jackson (ΕΣΤΙΑ), καθώς και οι συγγραφείς: Nell Zink, Saskia Vogel, Meg Rosoff, και Ismini Lamb, προσκεκλημένοι του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: