Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Eurojust: Νέα εκπρόσωπος της Ελλάδας η Αμαλία Μπακαλώνη

ΕU στις 28/09/2022

Η εισαγγελέας, με θητεία 23 χρόνων, αντικαθιστά το επί πενταετία (2017-2022) εθνικό μέλος της χώρας μας, Παρασκευά Αδάμη

|> Αυτή την εβδομάδα, η Αμαλία Μπακαλώνη άρχισε την πενταετή θητεία της ως νέο εθνικό μέλος της Eurojust για την Ελλάδα. Η Αμαλία Μπακαλώνη αντικαθιστά τον Παρασκευά Αδάμη, ο οποίος διατέλεσε εθνικό μέλος από το 2017 έως το 2022. Διαθέτει εκτεταμένη πείρα στη διεθνή δικαστική συνεργασία και, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η Αμαλία Μπακαλώνη δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μου τιμή που ορίστηκα νέο εθνικό μέλος της Ελλάδας. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με τους νέους συναδέλφους μου για την καταπολέμηση σύνθετων διασυνοριακών εγκλημάτων, ώστε να καταστήσουμε την Ευρώπη ασφαλέστερη για τους πολίτες της ΕΕ».

Η Αμαλία Μπακαλώνη έχει σπουδάσει Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2007 έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο ποινικό δίκαιο, την εγκληματολογία και το ευρωπαϊκό ποινικό δίκαιο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Συνολικά, διαθέτει 23 χρόνια εμπειρίας ως εισαγγελέας και έχει ασχοληθεί με όλα τα είδη σοβαρών εγκλημάτων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: