Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Επέτειος Εθνεγερσίας, με μπακαλιάρο σκορδαλιά!

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 24/03/2019

Η Ελλάδα μας, ανήκει σε όλους και δεν υπάρχει Έλληνας περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης!

Π. Π. Ξανθίδης |>Η πιό γιορτινή ημέρα της χρονιάς για τον Ελληνισμό, είναι η 25η Μαρτίου, επειδή συμπίπτουν η Επέτειος της Εθνεγερσίας και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου. Βέβαια, για κάποιους η μεγάλη μέρα της ερχόμενης Δευτέρας,  μπορεί να σημαίνει μόνον τριήμερο, τσάρκα και μπακαλιάρο με σκορδαλιά. Είναι κι αυτό μια άποψη, αλλά κατά γενική ομολογία το… double της ημέρας αφορά όλη τη Ρωμιοσύνη!

Έλληνες δεν υπάρχουν μόνον στην Ελλάδα και την Κύπρο. Ο Ελληνισμός εξαπλώνεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της Υφηλίου και οι ελληνικές γειτονιές αποτελούν κομμάτια της Πατρίδας (ναι, με κεφαλαίο αρχίγραμμα!), που σήμερα φοράει τα «καλά» της.

Αυτή την αιματοβαμμένη και χιλιοταλαιπωρημένη Πατρίδα, που ανήκει σε όλους! Και δεν υπάρχει κανείς περισσότερο ή λιγότερο πατριώτης.

Αυτό διδάσκει η σημερινή Εθνική Ημέρα. Την αδελφοσύνη, την σύμπνοια και την λατρεία μας σ’ αυτόν εδώ τον ευλογημένο τόπο. Κάθε εθνικιστικό «κρεσέντο» ή αριστερίζων «προοδευτισμός», δεν είναι ούτε για σχόλια.

“Ελλάδα” δεν είναι μόνον τα 132 χιλιάδες km². Σε κάθε γωνιά της Γης υπάρχει μία άλλη Ελλάδα που όταν ακούγεται η λέξη «πατρίδα» βουρκώνουν μάτια…

Η Ομογένεια και των πέντε ηπείρων, κάθε τέτοια μέρα αναρτά γαλανόλευκες, φοράει φουστανέλες, γλεντάει και πάει στις εκκλησιές να προσκυνήσει τη Μεγαλόχαρη.

Εκείνο που είδαμε προχθές να γίνεται στον Λευκό Οίκο, προς τιμή της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και όπου ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε αυτά που είπε, δεν ήταν κάτι το πρωτοφανές. Επί σειρά ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες τιμάται επίσημα η 25η Μαρτίου 1821. Κάτι που δεν οφείλεται στις ελληνικές κυβερνήσεις, αλλά στους άλλοτε «πιατάδες» που σήμερα είναι παράγοντες του αμερικανικού γίγνεσθαι.

Καλά θα κάνει η δημόσια τηλεόραση να μεταδώσει σκηνές από την «άλλη» Ελλάδα και να δούμε εμείς οι Ελλαδίτες πώς τιμάται η Εθνεγερσία σε άλλες πατρίδες. Από την δυτική και ανατολική Ευρώπη, μέχρι την Κύπρο μας, την Αφρική, την Ασία και ιδιαίτερα την Αυστραλία!

Α, εκδηλώσεις γίνονται και στην… Ελλάδα!  Αλλά σεμνά, μην τυχόν και μας πούνε «οπισθοδρομικούς».-

Πηγή: Εφημ. “Αποκαλυπτικά”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: