Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Κομισιόν θεωρεί άξια την “Ελευσίς 2023”

ΕU,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/12/2022

Την βραβεύει με το “Μελίνα Μερκούρη” που συνοδεύεται από 1,5 εκατομμύριο ευρώ

|> Το βραβείο «Μελίνα Μερκούρη» θα απονείμει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην «Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023» μετά την θετική αξιολόγηση της έκθεσης προόδου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το βραβείο, ύψους 1.5 εκ. ευρώ, έρχεται ως επιστέγασμα «της τεράστιας προόδου που έχει συντελεστεί τους τελευταίους μήνες σε όλους τους τομείς διοίκησης του θεσμού, προκειμένου να διασφαλιστεί η επιτυχημένη υλοποίησή του», αναφέρει χαρακτηριστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην ανακοίνωσή της. Για να προσθέσει: «Ο μετασχηματισμός που κατάφερε η ομάδα της 2023 Ελευσίς αποτελεί μια πραγματική ενσωμάτωση των “Μυστηρίων Μετάβασης”».

Η επιτροπή αξιολόγησης κλείνει την αναφορά της ευχαριστώντας την «Ελευσίς, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2023» για την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και ενημερωτική συνάντηση με την ομάδα υλοποίησης και προσβλέπει στην επιτυχημένη διοργάνωση του θεσμού.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω βραβείο θεσπίστηκε το 2010 προς τιμήν της αείμνηστης Μελίνας Μερκούρη και έκτοτε απονέμεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κάθε Πολιτιστική Πρωτεύουσα που πληροί τα κριτήρια και περνά με επιτυχία τα στάδια ελέγχου. Το ποσό του βραβείου προορίζεται για να χρηματοδοτήσει την παρακαταθήκη του θεσμού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: