Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Η Άγκελα Μέρκελ επισκέπτεται τον Λευκό Οίκο στις 9 Φεβρουαρίου

ΚΟΣΜΟΣ στις 03/02/2015

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπάρακ Ομπάμα θα δεχθεί στις 9 Φεβρουαρίου στον Λευκό Οίκο την Καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ για να συζητήσουν κυρίως για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, την κατάσταση με το «Ισλαμικό Κράτος» και την Ουκρανία. Ανεπισήμως δε, οπωσδήποτε και για την Ελλάδα!
Στην ανακοίνωσή του ο Λευκός Οίκος διευκρίνισε ότι «οι δύο ηγέτες θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, περιλαμβανομένων αυτών της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της αντιτρομοκρατίας, του Ισλαμικού Κράτους, του Αφγανιστάν και του Ιράν».
Η κα Μέρκελ πρόκειται μεταβεί επίσης την ίδια εβδομάδα στην Οτάβα για να συναντήσει τον Πρωθυπουργό του Καναδά, Στίβεν Χάρπερ.
Στην Ουάσινγκτον, η Γερμανίδα Καγκελάριος θα συναντήσει τον κ. Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο, σε μια στιγμή κατά την οποία οι Δυτικοί απειλούν τη Ρωσία με νέες κυρώσεις για το ρόλο της στο φιλορωσικό αποσχιστικό κίνημα στην ανατολική Ουκρανία.
Η επίσκεψη είναι η δεύτερη την οποία πραγματοποιεί η Άγκελα Μέρκελ στο Λευκό Οίκο μετά τις 2 Μαΐου 2014 και το σκάνδαλο των υποκλοπών του κινητού τηλεφώνου της από την NSA.
Για την αμερικανική κυβέρνηση, η συνάντηση υπογραμμίζει «τη σημασία της γερμανο-αμερικανικής συνεργασίας στον κόσμο, καθώς και την ισχυρή και διαρκή φιλία» μεταξύ των δύο χωρών…

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: