Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Περιφέρεια: Εκδηλώσεις, με live streaming μεταδόσεις!

Πολιτισμος/Τεχνες στις 19/08/2020

Θα είναι δυνατή η αμοιβή όλων των συντελεστών, με βάση με τις συμφωνηθείσες αμοιβές τους!

|> Με αφορμή την αναβολή των καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αττική, από 14 έως 31 Αυγούστου, εκφράστηκαν κάποιες διαφωνίες και έτσι η Περιφέρεια υποχρεώθηκε να εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση:

Η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να αναστείλει, μέχρι νεωτέρας, το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων που είχε εξαγγείλει για το διάστημα από τις 14 έως και τις 31 Αυγούστου για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας και πειθαρχώντας στις αποφάσεις της Πολιτείας, ελήφθη μετά και τα τελευταία επιδημιολογικά δεδομένα, που αποτυπώνουν σημαντική έξαρση στον αριθμό των κρουσμάτων, σε όλη τη χώρα και ιδιαίτερα στην Αττική, όπου συγκεντρώνεται περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Επισημαίνεται πως όταν αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του συνόλου των 140 εκδηλώσεων ο αριθμός κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν μονοψήφιος, ενώ όταν ελήφθη η απόφαση αναβολής τους μέχρι και τα τέλη Αυγούστου,ο αριθμός των κρουσμάτων είχε ήδη γίνει τριψήφιος!

Η συγκεκριμένη απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι το πρόγραμμα ακυρώνεται, αφού το μεγαλύτερο μέρος του (75 εκδηλώσεις) έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί μέσα στο Σεπτέμβριο και ευχόμαστε να μας επιτρέψουν τα μέχρι τότε επιδημιολογικά δεδομένα, να τις πραγματοποιήσουμε.

Ωστόσο στην παρούσα πολύ κρίσιμη υγειονομική συγκυρία για τη χώρα, για εμάς ύψιστη προτεραιότητα είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της δημόσιας υγείας και η καλύτερη προστασία των πολιτών.

Στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται σε συνεργασία με τους Δήμους, σε κάποιες περιπτώσεις παρατηρήθηκε χαλάρωση των μέτρων και με δεδομένο ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί με το δικό της προσωπικό να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη διαδικασία αυστηρής τήρησης των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων, η διοίκηση της Περιφέρειας, με απόλυτο αίσθημα ευθύνης, έκρινε ότι είναι πιο ασφαλές για όλους (θεατές και καλλιτεχνικό προσωπικό), να προχωρήσει στην απόφαση αναστολής των εκδηλώσεων, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου.

Να  σημειωθεί ότι στις εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο δεν υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής στοιχείων των θεατών και συνεπώς ούτε η δυνατότητα ιχνηλάτησής τους αργότερα σε περίπτωση που απαιτούνταν.

Επισημαίνεται ότι ο τομέας Πολιτισμού έχει προτείνει στους καλλιτέχνες και παραγωγούς των παραστάσεων και συναυλιών, οι οποίες αναστέλλονται το επίμαχο διάστημα, τη λύση των  live streaming μεταδόσεων. Ήδη έχει ήδη συμφωνηθεί να διεξαχθούν 30 εκδηλώσεις, με live streaming.

Με αυτό τον τρόπο αφ’ ενός το κοινό έχει τη δυνατότητα να ψυχαγωγηθεί, μέσα από τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης και τα μέσα επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής και αφ’ ετέρου θα είναι δυνατή η αμοιβή όλων των συντελεστών των εκδηλώσεων, με βάση με τις συμφωνηθείσες αμοιβές τους.

Είναι λυπηρό και απογοητευτικό σε εποχές που όλοι επιδιώκουμε την συναίνεση και την αλληλοϋποστήριξη κάποιοι να βλέπουν δράκους εκεί που δεν υπάρχουν. Στηρίζουμε και επενδύουμε στο σπουδαίο πολιτιστικό κεφάλαιο της Αττικής μας.  Στηρίζουμε και όλους τους καλλιτέχνες και τους ανθρώπους που εργάζονται στο συγκεκριμένο τομέα, οι οποίοι δοκιμάζονται από την υγειονομική κρίση. Το αποδείξαμε, σχεδιάζοντας ένα  ολοκληρωμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων, σε συνεργασία με δεκάδες δήμους της Αττικής και με τη συμμετοχή δεκάδων καλλιτεχνών, το οποίο είναι το μεγαλύτερο πολιτιστικό πρόγραμμα που έχει παρουσιάσει αυτοδιοικητικός φορέας, έως σήμερα. Ο πολιτισμός είναι προτεραιότητά μας και δίνουμε έμφαση στην ενίσχυση του πολιτιστικού προϊόντος της Αττικής μας.  Ωστόσο αυτή την περίοδο προέχει η προάσπιση της δημόσιας υγείας. Με την υγεία των πολιτών δεν παίζουμε και δεν θα επιτρέψουμε και σε κανέναν να το κάνει.

Απάντηση