Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Μάνος Κατράκης “επιστρέφει” με τον “Δον Κιχώτη” του

Θα προβληθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά η παράσταση του έργου του Θερβάντες που ανέβηκε το 1972 στο Εθνικό Θέατρο >ΦΩΤΟ

|> Η πρώτη δημόσια προβολή της μαγνητοσκοπημένης παράστασης του σπουδαίου έργου του Μιγκέλ Θερβάντες “Δον Κιχώτης”, που παρουσίασε το  Εθνικό Θέατρο το 1972 με πρωταγωνιστή τον Μάνο Κατράκη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, στις 19:00, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά,  στο πλαίσιο της έκθεσης – συλλογής  του Μάνου Κατράκη.

Η παράσταση μεταφέρθηκε και παίχτηκε με μεγάλη επιτυχία, από τον Ιανουάριο του 1973 και στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμήνευσαν ο Μάνος Κατράκης και ο Παντελής Ζερβός. Τη σκηνοθεσία υπέγραψε ο Τάκης Μουζενίδης, τα σκηνικά και τα κοστούμια ήταν του Διονύση και του Βασίλη Φωτόπουλου αντίστοιχα, η μουσική του Μάνου Χατζιδάκι και οι χορογραφίες της Μαρίας Χορς. Το υλικό παραχωρήθηκε στον Δήμο Πειραιά από την ΕΡΤ ΑΕ που είναι και χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης.

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Η είσοδος στην πρώτη δημόσια προβολή είναι ελεύθερη μετά από δήλωση συμμετοχής στο τηλ. 210.4101694 από τις  9:00  έως τις 13:00.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η έκθεση…

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία η έκθεση “Μάνος Κατράκης” στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά. Στις  αίθουσες του ιστορικού κτηρίου παρουσιάζονται φωτογραφίες, κοστούμια, σκηνικά, προγράμματα, επιστολές, ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό, χειρόγραφα, σκίτσα και βιβλία του καλλιτέχνη.

Μέσα από το  πλούσιο αυτό αρχειακό υλικό που εκτίθεται για πρώτη φορά, παρουσιάζεται η ζωή τού κορυφαίου ηθοποιού από τα νεανικά του χρόνια, την εφηβεία, τον στρατό και τον πόλεμο, τους πρώτους ρόλους στον κινηματογράφο και το θέατρο,  την οικογένεια και τους φίλους, την εξορία, την παρουσία του στο Εθνικό Θέατρο, τη δημιουργία του Ελληνικού Λαϊκού Θεάτρου, την περίοδο της ωριμότητας του καλλιτέχνη και τέλος τον κινηματογράφο.

Απάντηση