Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ιστορικό βιβλίο του Μαλκίδη από την ΑΕΚ σε αθλητές και σχολεία

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/10/2022

Τίτλος: “Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του ’21” από τη Λέσχη Ιστορίας / Πολιτισμού

|> Η Λέσχη Ιστορίας και Πολιτισμού ΑΕΚ, τιμώντας την ιστορία του σωματείου και των ιδρυτών, αλλά και για να είναι φορέας στις νεότερες γενιές τις αξίες και την πολιτιστική κληρονομιά, προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου ‘’Η συμβολή των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης και της Μικράς Ασίας στην Επανάσταση του 1821’’.

Συγγραφέας του βιβλίου, είναι ο Θεοφάνης Μαλκίδης, διδάκτορας του Παντείου Πανεπιστημίου, τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς για την πολύτιμη και αφιλοκερδή προσφορά και συνεργασία.

Ο συγγραφέας μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, τεκμηριώνει και αναδεικνύει την βαθιά εθνική συνείδηση και τη σημαντικότατη συνεισφορά των Ελλήνων της Ανατολής στην Επανάσταση του Γένους το 1821.

Σε ανακοίνωση της Λέσχης Ιστορίας και Πολιτισμού της ΑΕΚ, μεταξύ άλλων τονίζεται:

«Θελήσαμε, για τους νεαρούς μας κυρίως αναγνώστες, να δώσουμε μορφή στα πρόσωπα του βιβλίου και να ‘’ζωντανέψουμε’’ την ιστορία και ταυτόχρονα να τους φέρουμε κοντά σε σπουδαία έργα τέχνης. Για τον σκοπό αυτό, εμπλουτίσαμε την έκδοσή μας με εικονογραφικό υλικό από εμβληματικά έργα και σπάνια κειμήλια, τα οποία μας παραχώρησαν ευγενώς, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτσου και το Μουσείο Μπενάκη». Και:

«Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργη Μαγγίνη, επιστημονικό διευθυντή του Μουσείου Μπενάκη και αισθανόμαστε ευγνώμονες στην αείμνηστη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, επί τριάντα έτη διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθειά μας».

> Τέλος επισημαίνεται πως το  βιβλίο θα διανεμηθεί δωρεάν στους αθλητές όλων των τμημάτων της ΑΕΚ, σε μαθητές καθώς και σε βιβλιοθήκες σχολείων και πολιτιστικών φορέων.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: