Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Κολομβιανοί αντάρτες καλούν τη Μις Υφήλιο σε συνομιλίες!

ΚΟΣΜΟΣ στις 07/02/2015

Οι αντάρτες των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC) κάλεσαν την Κολομβιανή Πολίνα Βέγκα που στέφθηκε Μις Υφήλιος 2014, να συναντηθεί με εκπροσώπους τους στην Αβάνα για να την ενημερώσουν για την “πρόοδο” των ειρηνευτικών συνομιλιών με την κυβέρνηση της Κολομβίας!

“Χαιρετίζουμε την πρότασή της να πάει στην Αβάνα και την καλούμε να ορίσει την επίσκεψή της για να την ενημερώσουμε για τη διεξαγωγή της διαδικασίας των συνομιλιών, την πρόοδο και την τεράστια συμβολή που μπορούν να προσφέρουν όσοι θέλουν την ειρήνη αλλά και η ίδια”, γράφουν οι FARC απευθυνόμενοι στη Βέγκα, σε ανακοίνωση που ανέρτησαν αργά χθες στην ιστοσελίδα της αντιπροσωπείας τους στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (pazfarc-ep.org), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η 22χρονη Πολίνα Βέγκα, μοντέλο και φοιτήτρια σχολής διοίκησης επιχειρήσεων, στέφθηκε πέρυσι στα τέλη Ιανουαρίου Μις Υφήλιος 2014, κατά την 63η διοργάνωση των καλλιστείων στο Ντόραλ, κοντά στο Μαϊάμι, στις νοτιοανατολικές ΗΠΑ.

Σε συνέντευξή της σε κολομβιανή εφημερίδα η Βέγκα δήλωσε “έτοιμη να μεταβεί στην Αβάνα ώστε να υπογραφεί η ειρηνευτική συμφωνία”.

Η σύγκρουση στην Κολομβία που διαρκεί 50 χρόνια και στην οποία ενεπλάκησαν ο στρατός, αριστερές ένοπλες οργανώσεις ανταρτών, ακροδεξιές παραστρατιωτικές οργανώσεις αλλά και συμμορίες του οργανωμένου εγκλήματος, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περίπου 220.000 ανθρώπους κι έχει εκτοπίσει 5,3 εκατατομμύρια πολίτες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία.

Οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις που άρχισαν τον Νοέμβριο του 2012 και διεξάγονται στην Αβάνα έχουν μέχρι στιγμής βοηθήσει να υπάρξουν συμφωνίες σε τρία από τα έξι κύρια σημεία της ατζέντας των συνομιλιών για την επίτευξη μιας τελικής ειρηνευτικής συμφωνίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: