Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Βιρτουόζοι άρχισαν να… κουρδίζουν τις κιθάρες τους, για το 34ο Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/04/2017

Διάρκεια: 7 έως 9 Ιουλίου 

|> Σαν το πλέον ιστορικό κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης,θεωρείται το Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου και είναι το μοναδικό παγκοσμίως που πραγματοποιείται δύο φορές τον χρόνο (χειμώνα-καλοκαίρι). Ο χρόνος πλησιάζει και στον Βόλο άρχισαν να… κουρδίζουν τις κιθάρες, αφού στις 7 Ιουλίου αρχίζει το περιώνυμο 34ο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου (17ο Θερινό) το οποίο θα διαρκέσει έως και τις 9 Ιουλίου.

Στο πρόγραμμά του περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας και το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, με καλλιτεχνικό διευθυντή του Φεστιβάλ, τον διεθνούς φήμης Βολιώτη συνθέτη – κιθαριστή Γιώργο Φουντούλη.

Επίσημοι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ, θα είναι ο “θρύλος” της κιθάρας Βαγγέλης Μπουντούνης και η διάσημη σολίστ Μάρω Ραζή, που με το κιθαριστικό ντουέτο της “Sony Classical Stelios & Vassilis” (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), θα συμπράξουν με την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, στην κύρια συναυλία του Φεστιβάλ, το Σαββάτο 8 Ιουλίου στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο “Μελίνα Μερκούρη”.

Ξεχωριστές παρουσίες στο φεστιβάλ, θα είναι ο κορυφαίος Αμερικανός σολίστ και καθηγητής κιθάρας, David Grimes και ο περίφημος κιθαριστής Μιχάλης Σουρβίνος.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστούν ο σπουδαίος δάσκαλος και σολίστ Αντώνης Μυτακίδης, ο Τρικαλινός μετρ του φλαμένκο Σπύρος Τσιώλης, οι πολυβραβευμένοι σολίστ, Γιώργος Γκόλγκαρης, Ηλίας Διαμαντάκης, Κατερίνα Καρυώτη, Δημήτρης Μπάρδας, Χριστόδουλος Μπενετάτοςκαι οι καλλιτεχνικοί διευθυντές των κιθαριστικών ορχηστρών, Τάσος Ιωακειμίδης (Νέας Ιωνίας Βόλου), Γιώργος Αγιάσογλου (Χίου), Δημήτρης Σβυντρίδης (Θράκης), Γιάννης Μποκέας (Καλλιθέας), Ισίδωρος και Γιούλα Αντωνίου (Δυτ. Μακεδονίας & Καστοριάς), και Πέτρος Ρίστας (Ημαθίας).

Οι συναυλίες του Φεστιβάλ, θα δοθούν στον Πολυχώρο Φουντούλη, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

2 σκέψεις στο “Βιρτουόζοι άρχισαν να… κουρδίζουν τις κιθάρες τους, για το 34ο Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου

  1. ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ
    1

    ΠΩΣ ΔΗΛΩΝΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ,ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ?

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: