Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Στον ‘Κήπο του Μουσείου’ το βιβλίο – αποκάλυψη του Μάρκου Λεζέ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 21/09/2022

Μία βιωματική εμπειρία από ταξίδι στο Άγιον Όρος, όπου όσα είδε και γνώρισε τον άλλαξαν σαν άνθρωπο – Παρουσίαση την Πέμπτη 19:30’

|> Την Πέμπτη 22/9 στις 7:30’ μμ στον Κήπο του Μουσείου (Αρχαιολογικό Μουσείο – Πατησίων 44) θα γίνει η επίσημη παρουσίαση της νέας συγγραφικής παρουσίας του ηθοποιού Μάρκου Λεζέ*, που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο “Αρμός” και τιτλοφορείται “Άνω Θρώσκω Ἠθοποιὸς Σημαίνει Φῶς Ἑσπερινὸν”.

Πρόκειται για μία καλαίσθητη έκδοση με 221 σελίδες και η φωτογραφία του εξωφύλλου είναι του Πέτρου Παπαπέτρου.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο π. Χρήστος Δημητρόπουλος, ο σεναριογράφος- ποιητής Θάνος Τσάμπρας, ο συγγραφέας

Γιάννης Σώκος, ο Βασίλης Χατζηιακώβου και ο ίδιος ο συγγραφέας Μάρκος Λεζές.

Ο Θάνος Τσάμπρας, σημειώνει:

«Ξεκίνησε ως απλή επίσκεψη στο Περιβόλι της Παναγιάς και εξελίχθηκε σε μία αναζήτηση ζωής και βαθύτερης πίστης. Με πνευματικό οδηγό έναν ασκητή που μπορούσε να βλέπει τα πάντα με τα μάτια της ψυχής, ο Μάρκος Λεζές έζησε τη δική του Αποκάλυψη στο Άγιον Όρος. Η ανάλυση του Πάτερ Ημών από τον άγιο ασκητή προς τον ηθοποιό είναι ένας ανεκτίμητος πλούτος πνευματικής γνώσης. Μόνο επισκεπτόμενος το Άγιον Όρος, θα μπορούσε κάποιος να τον αποκτήσει και να τον κοινωνήσει. Ο Μάρκος Λεζές ήταν εκεί και μεταφέρει στους αναγνώστες του “ΑΝΩ ΘΡΩΣΚΩ”, το δικό του πνευματικό ταξίδι, μέσα από καταγεγραμμένες συζητήσεις και γεγονότα, που άλλαξαν τον ίδιο ως άνθρωπο».

(*) Ο Μάρκος Λεζές γεννήθηκε το 1950 στο Κιάτο Κορινθίας. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Γρηγόρη Βαφιά. Ηθοποιός, θιασάρχης και σκηνοθέτης, έχει συνεργαστεί στο Θέατρο και την Τηλεόραση (και το Ραδιόφωνο) με πολλούς σημαντικούς ηθοποιούς όπως ο Γιώργος Κωνσταντίνου, ο Κώστας Τσάκωνας κ.ά. Έχει ασχοληθεί με το Κέντρο Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων Αμαρουσίου, όπου ανέβασε πολλά έργα, ένα εκ των οποίων βραβεύτηκε με πρώτο βραβείο και παίχτηκε στη Γαλλία.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: