Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Τα “Μικρά” αποστάγματα του Γιώργου Δουατζή

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 07/10/2018

Μία ψηφιακή αυτοέκδοση με τις γραπτές απόπειρες ενός μελλοντικού συγγραφέα

|> Σε ψηφιακή μορφή κυκλοφόρησε τη νέα συγγραφική του παρουσία ο δημοσιογράφος Γιώργος Δουατζής. Πρόκειται για μία “αυτοέκδοση“, όπως την χαρακτηρίζει ο ίδιος, μεγέθους 47 σελίδων (500 Kb) και είναι σε Pdf Online.

Σε αυτή τη συγγραφική δράση του ο πολυγραφότατος Γιώργος Δουατζής παρουσιάζει τα πρώτα βήματά του στο γράψιμο και την τιτλοφορεί “Τα μικρά”. Στον πρόλογο, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

Το πρώτο το έγραψα στα δεκατρία μου. Από τότε γέμιζα σελίδες, σε κάτι μεγάλα τετράδια, σαν λογιστικά μεγάλα. Και μετά, κάθε φορά, μίκραιναν. Είκοσι χρόνια τώρα, μίκραιναν. Ήταν διάλογοι, απόπειρας ποιημάτων, θεατρικών, διηγημάτων, επιστολών, πάντως διάλογοι. Κάθε φορά που τα έβλεπα, μίκραιναν κι άλλο. Τόσο, που σημαδεύονταν έννοιες ολόκληρες στο μυαλό μου, με μια λέξη μόνο. Ακατανόητη φυσικά για τους άλλους. Το επόμενο βήμα, θα ήταν να εξαφανιστούν… Αποφάσισα να τα τυπώσω, όταν με είπαν άτολμο, που τα θέλω κρυμμένα στο συρτάρι, σαν νοσηρός γονιός τα παιδιά του. Μου είπαν ακόμα, ότι ντρέπομαι να δείξω ευαισθησίες, όταν εγώ ο ίδιος καταγγέλλω αυτή τη ντροπή. Τα είπαν ποιήματα ή αφορισμούς, ως και γνωμικά, για να τα κατατάξουν κάπου. Λέξεις που δεν τολμάω. Τα είπα δεκανίκια. Κι ασπάζομαι τη ρήση του σοφού φίλου μου ποιητή Tάσου Λειβαδίτη – τον πρόλαβε ο θάνατος και δεν κατάφερε να τα προλογίσει, όπως μου είχε υποσχεθεί – ότι «ο δημιουργός δεν μιλάει παρά μόνο με το έργο του». Βουβός, τα παραδίδω…“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: