Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πήρε (και) την Πόλη ο Μίλτος Τεντόγλου πηδώντας 8,30 μ.

ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ στις 05/03/2023

Είναι ο πρώτος Ευρωπαίος άλτης του μήκους, που κατέκτησε τρεις διαδοχικές φορές, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

|> Για μια ακόμη φορά ο Μίλτος Τεντόγλου, απέδειξε ότι είναι ο καλύτερος στην Ευρώπη αλλά και τον κόσμο, αφού με… πλήρη άνεση, σήμερα το πρωί πήρε το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Κωνσταντινούπολης.

Μετά την σημερινή νίκη του, ο Μίλτος Τεντόγλου είδε το όνομά του γραμμένο με χρυσά γράμματα στην Ιστορία του ευρωπαϊκού κλασικού αθλητισμού, επειδή είναι ο πρώτος άλτης του μήκους, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, τρεις διαδοχικές φορές!

Παρά το γεγονός ότι -όπως έχει δηλώσει- δεν του… αρέσει ν’ αγωνίζεται πρωί, ο Έλληνας Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής, δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης και αμφισβήτησης στους αντιπάλους του.

Ο Τεντόγλου, κυριάρχησε με το… «καλημέρα» στον τελικό, με άλμα στα 8 μέτρα και 30 εκατοστά στην πρώτη προσπάθεια, ενώ κατά σειρά, τα υπόλοιπα άλματα του, μετρήθηκαν στα 8.16μ, άκυρο, 8.05μ, 8.07μ και 8.29 μέτρα.

Η κατάταξη του τελικού:

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.30 μ.
  2. Τομπίας Μόντλερ (Σουηδία) 8.19
  3. Γκαμπριέλ Μπιτάν (Ρουμανία) 8.00
  4. Μπόζινταρ Σαραμπουγιούκοφ (Βουλγαρία) 7.97
  5. Ράντεκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.94
  6. Χάϊμε Γκουέρα (Ισπανία) 7.84
  7. Ερβάν Κονατέ (Γαλλία) 7.65
  8. Λαζάρ Άνιτς (Σερβία) 2.48*

(*) Έκανε ένα τυπικό άλμα, για να λάβει κατάταξη και να μην ακυρωθεί.

> Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: