Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Συναυλιακό τριήμερο στις 6 χορδές σε Ναύπλιο – Αμφίκαια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/03/2019

Μεγάλα ονόματα της κιθάρας συμμετέχουν σε δύο σημαντικά φεστιβάλ με ιστορία, όπως είναι της Πελοποννήσου και της Αμφίκαιας

|> Από χθες Παρασκευή έως και αύριο Κυριακή η κιθαριστική Ελλάδα ζει στα… ακόρντα δύο φεστιβάλ που πραγματοποιούνται στο Ναύπλιο και την Αμφίκαια. το ένα είναι το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου και το άλλο το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας. Συγκεκριμένα:

Στο Βουλευτικό του Ναυπλίου διεξάγεται από χθες, με ελεύθερη είσοδο, το τριήμερο 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πελοποννήσου, που διοργανώνεται από το Ωδείο Ναυπλίου – Αγγελική Μαυρούλη, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων σε συνεργασία με τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ, είναι ο καταξιωμένος σολίστ κιθάρας και παιδαγωγός Αριστοτέλης Βρεττάκης, ενώ στο Φεστιβάλ συμμετέχουν, η Κιθαριστική Ορχήστρα Πελοποννήσου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή κιθάρας Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, ο συνθέτης-κιθαριστής, Δημήτρης Σβυντρίδης(καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης), το περίφημο μουσικό σύνολο ArtGuitaristas από την Βέροια υπό την διεύθυνση του συνθέτη – κιθαριστή Πέτρου Ρίστα (καλλιτεχνικός διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας), το κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), ο ενορχηστρωτής της Ελληνικής Κιθαριστικής Ορχήστρας, κιθαριστής Αντώνης Μυτακίδης, οι νεαροί σολίστ κιθάρας Γιώργος Γκόλγκαρης (καλλιτεχνικό διευθυντής Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων) και Ηλίας Διαμαντάκης,
το φημισμένο Nikea Guitar Ensemble καθώς και ο μαέστρος της Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου-Μαγνησίας, κιθαριστής Αλέξανδρος Παπαρίζος.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας

Εξ άλλου, αρχίζει σήμερα το 5ο Φεστιβάλ Κιθάρας Αμφίκαιας που διοργανώνεται από το Αγρόκτημα Αμφίκαια, με την υποστήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών.

Στο Φεστιβάλ θα εμφανιστούν κατά σειρά:

  • Σήμερα 16 Μαρτίου το Patra Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Πάτρας, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πατρινού κιθαριστή Γιώργου Παπαδόπουλου.
  • 23 Μαρτίου, ο νεαρός πολυβραβευμένος σολίστ Γιώργος Γκόλγκαρης μόνος του αλλά και ως ντουέτο με τον Στέλιο Γκόλγκαρη της Sony Classical που είναι και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ
  • 30 Μαρτίου, το Santa Barbara Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Αγίας Βαρβάρας υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου.

> Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, θα γίνουν στον χώρο εκδηλώσεων του Αγροκτήματος Αμφίκαια, με ελεύθερη είσοδο. Και στα δύο φεστιβάλ, χορηγός ενημέρωσης είναι ο “Τύπος Πειραιώς“.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: