Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με έργα Κατσιγιάννη το Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 12/07/2019

Για πρώτη φορά θα εκτελεστούν δημιουργίες του από την Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου που θα διευθύνει ο Αλέξανδρος Παπαρίζος

|> Έργα του Ανδρέα Κατσιγιάννη, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά η διεθνώς καταξιωμένη Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου, που ίδρυσε το 2015 ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών, στο ιστορικό Διεθνές Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας.

Το Φεστιβάλ αρχίζει σήμερα Παρασκευή 12/7 και ολοκληρώνεται την Κυριακή 14/7, με την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού και την στήριξη του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και πρόκειται για την 61η διοργάνωσή του από το 2013 που ιδρύθηκε.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα εμφανιστεί η Κιθαριστική Ορχήστρα Βόλου – Μαγνησίας υπό τη διεύθυνση του Αλέξανδρου Παπαρίζου, με την σύμπραξη του βιρτουόζου κιθαριστή Στέλιου Γκόλγκαρη, των τραγουδιστών Κώστα Ζεμπίλα, Ελένης Τακτικού, Ιωάννη Διακογιάννη και των κιθαριστών Τάσου Ιωακειμίδη, Ντίνου Γκρίνια, Αρετής Κουσμαλή, Γεράσιμου Σιούρα.

Απόψε θα εμφανιστεί το Cyprus Guitar Trio αποτελούμενο από τους Κύπριους κιθαριστές, Βασίλη Αβραάμ, Σωκράτη Λεπτό και Γιώργο Χριστοφή. Το Cyprus Guitar Trio συνοδεύει στις συναυλίες τους, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της  Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου, καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν στο Συνεδριακό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος,  με ελεύθερη είσοδο για το κοινό της Μαγνησίας. Καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ είναι ο κιθαριστής και παιδαγωγός Τάσος Ιωακειμίδης.

Το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου Μαγνησίας – Volos Magnesia Guitar Festival αποτελεί συνέχεια των κιθαριστικών διοργανώσεων που στήριζε τα τελευταία χρόνια ο Σύλλογος Ελλήνων Κιθαριστών στη Μαγνησία και έχει ήδη καταγραφεί στην ιστορία, χάρις στο ψηφιακό cd που κυκλοφορεί από την FM Records, σε πάνω από 400 ψηφιακές πλατφόρμες μουσικής σε όλο τον κόσμο.

Χορηγός επικοινωνίας είναι ο “Τύπος Πειραιώς

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: