Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με κιθάρες λέει “καλημέρα” ο μουσικός Ιούλιος της Κύπρου μας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/07/2018

Μεγάλα ονόματα στη συναυλία της Κιθαριστικής Ορχήστρας Κύπρου στη Λάρνακα

|> Με την συμμετοχή βιρτουόζων σολίστ της κιθάρας που συμπράττουν με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου, δίνεται αύριο (2 Ιουλίου) η συναυλία στο Παττίχειο Αμφιθέατρο Λάρνακας και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Μουσικής Λάρνακας 2018. Τη συναυλία θα διευθύνει ο Βαγγέλης Μπουντούνης.

Καλλιτεχνικός διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Κοΐζας, που δημιούργησε και συνένωσε τα κιθαριστικά τμήματα που έχουν συσταθεί  σε όλες τις πόλεις της Κύπρου. Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου πρωτοεμφανίσθηκε τον Ιανουάριο του 2017 σε συναυλίες στην Λευκωσία και την Λεμεσό.

Με την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου θα συμπράξουν ο Στέλιος Γκόλγκαρης (πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών), ο Γιώργος Γκόλγκαρης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Ιονίων Νήσων), ο Ηλίας Διαμαντάκης (καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Αττικής) και το κιθαριστικό σύνολο Piraeus Guitar Ensemble – Κιθαριστικό Σύνολο Πειραιά (φωτό), που είναι ένα από τα τρία κιθαριστικά σύνολα του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών. Αποτελείται κυρίως από σπουδαστές του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά αλλά και καταξιωμένους σολίστ. Υπεύθυνος διδασκαλίας και καλλιτεχνικής επιμέλειας του συνόλου, είναι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά, Βασίλης Μαστοράκης.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

To Piraeus Guitar Ensemble  έχει βραβευθεί σε σημαντικές κιθαριστικές διοργανώσεις, όπως στο Φεστιβάλ Κιθάρας Καρδίτσας, στο  Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, στην Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού κ.α. Επίσης έχει συμμετάσχει στα Φεστιβάλ Κιθάρας,  Μπλόκου Κοκκινιάς, Πειραιά, Αττικής, Πελοποννήσου, Αμφίκαιας, Βόλου – Μαγνησίας, Καρδίτσας, Ιονίων Νήσων καθώς και στην  Κιθαριστική Ακαδημία Παρνασσού.  Ακόμη έχει εμφανισθεί στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στην Ελληνική Τηλεόραση, ενώ όλα τα μέλη του έχουν συμπράξει με την Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα στις συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Ηρώδειο.

Στην αυριανή συναυλία της Λάρνακας συμμετέχουν ακόμη οι νεαροί κιθαριστές,  Δημήτρης Σταυρόπουλος, Δανάη Τζούμπα και Ελπίδα Αλεξανδροπούλου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: