Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με συμμετοχή βιρτουόζων το ιστορικό Φεστιβάλ Κιθάρας του Βόλου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 10/07/2015

Το ιστορικότερο κιθαριστικό φεστιβάλ της Ελλάδας, διεξάγεται για 16η συνεχή χρονιά, από αύριο Σάββατο 11/7 έως και την Δευτέρα 13/7, στον Βόλο και οι συμμετοχές των μελών, ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από το Ωδείο Φουντούλη, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών και πρόσφατα επιλέχτηκε από την επιτροπή διεκδίκησης του δήμου Βόλου, «Βόλος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021», ως ένα από τα Φεστιβάλ που θα εκπροσωπήσουν τον Βόλο σε εκδηλώσεις πανευρωπαϊκού επιπέδου.

Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ, έχει ο Βολιώτης συνθέτης, σολίστ και καθηγητής κλασικής κιθάρας, Γιώργος Φουντούλης.

unnamed

Συμμετέχουν ως προσκεκλημένοι 20 κορυφαίοι παιδαγωγοί και σολίστ της κιθάρας. Μεταξύ άλλων το κιθαριστικό ντουέτο της Sonyclassical International, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης & Βασίλης Μαστοράκης), ο Μιχάλης Σουρβίνος σολίστ διεθνούς φήμης και καθηγητής, ο σολίστ και καθηγητής Γιώργος Μαστρογιαννόπουλος, η πολυβραβευμένη νεαρή σολίστ Κατερίνα Καρυώτη (φωτό), ο συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης, Δημήτρης Σβυντρίδης και ο παιδαγωγός – καθηγητής Γιώργος Μιχαηλίδης. Όλες οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ (σεμινάρια-διαλέξεις-συναυλίες-διαγωνισμοί), θα διεξαχθούν στον Πολυχώρο Τέχνης Ωδείου Φουντούλη.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: