Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με τίτλο ‘’Ειρήνην ελώμεθα’’ η έκθεση του Παπουτσίδη στο Πολεμικό Μουσείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 11/10/2023

Εγκαινιάζεται σήμερα Τετάρτη 11/10 στις 7μμ με την καλλιτεχνική επιμέλεια της ιστορικού Τέχνης Αννίτας Πατσουράκη

|> Την αναδρομική του έκθεση γλυπτικής εγκαινιάζει, σήμερα Τετάρτη 11 Οκτωβρίου στις 19:00’, ο Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης στο Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας με τον τίτλο: ‘’Ειρήνην ελώμεθα’’.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει η ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη η οποία στον κατάλογο της έκθεσης μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Ο Νίκος-Γιώργος Παπουτσίδης παρουσιάζει μία ιδιαίτερα σημαντική αναδρομική έκθεση με αντιπροσωπευτικές γλυπτικές δημιουργίες του, από διαφορετικές θεματικές ενότητες, που αναδύουν την ελληνικότητα αλλά ταυτόχρονα αποκτούν οικουμενικό χαρακτήρα.

Έργα μνημειώδη, επιβλητικά, μεγάλης κλίμακας, με σύγχρονη και πρωτοποριακή απόδοση, αναδεικνύουν κι εξυμνούν διαχρονικές αξίες και ιδανικά, αποτυπώνουν ιδεώδη κοινωνικά και πανανθρώπινα με συμβολική έννοια και μεταφορική διάσταση, επαινούν την ευγενή άμιλλα, την αριστεία, την πρωτιά και προωθούν οράματα μεγαλείου και δόξας.

Δημιουργίες περίτεχνες, μοντέρνας έκφρασης και δυναμικής, εξιστορούν την τόλμη, την γενναιότητα, τους ένδοξες αγώνες για την πατρίδα, αναζητούν την αληθινή υπόσταση και θέτουν με ουσιαστικό τρόπο διαχρονικά και επίκαιρα ερωτήματα.

Ο Παπουτσίδης είναι πολυπράγμων καλλιτέχνης, μείζων γλύπτης, με αξιοπρόσεκτη εικαστική συμβολή διεθνούς εμβέλειας. Σεμνός και λιτός, σχεδιάζει και δημιουργεί ακατάπαυστα ιδιοφυείς συνθέσεις με επικές προδιαγραφές. Με συνέπεια, ήθος και σοβαρότητα εκφράζει το εύρος του πηγαίου ταλέντου του. Διαθέτει μεθοδικά τεκμηριωμένη προσέγγιση και τεχνική με εξασκημένες δεξιότητες για να προβάλλει αισθητικά πεδία έντονων συναισθηματικών φορτίσεων. Επικοινωνεί ευρέως τις απόψεις του με απλότητα και κατανόηση σε έργα στοχασμού και εσωτερικής έντασης. Διατυπώνει με πληρότητα έργα με προορισμό να συγκινούν, να συγκλονίζουν και να αποτελούν αποταμίευση για τον πολιτισμικό μας πλούτο. Με αυθεντική έκφραση παράγει υπερπροσφορά αισθητικής και δίνει μέγιστη υπόσταση σε αρχαία σύμβολα και διαχρονικές έννοιες». 

  • Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου και λειτουργεί 9:00’ – 17:00’ καθημερινώς, με είσοδο ελεύθερη.
  • Επικοινωνία: 210.7252974 / 6945.330358 / 6932.468111         

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: