Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με τον Μάριο Φραγκούλη ανοίγει το Σάββατο το Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 30/07/2015

Με συναυλία του Μάριου Φραγκούλη, ανοίγει τις πύλες του το Σάββατο 1/8 το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Αίγινας, για να χαρίσει έως τις 23 Αυγούστου, 16 ξεχωριστές μουσικές βραδιές.

Το Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας δηλώνει και πάλι παρόν, στους δύσκολους καιρούς, με αναλλοίωτο το στίγμα της προσφοράς και της υψηλής ποιότητας που το χαρακτηρίζει από το 2006, όταν με ορμή και ενθουσιασμό ξεκίνησε με πρωτοβουλία μιας μικρής συντροφιάς φίλων της Ντόρας Μπακοπούλου. Αποτέλεσμα, ρίζωσε για τα καλά και έγινε αναπόσπαστο μέρος του αιγινίτικου καλοκαιριού.

Δέκα χρόνια μετά, έχουν οργανωθεί πάνω από 70 μουσικές βραδιές με περισσότερους από 350 ερμηνευτές, οι φίλοι πολλαπλασιάστηκαν και παραμένουν η βασική κινητήρια δύναμή του, έχοντας ιδρύσει και επισήμως τον Σύλλογο Φίλων του Φεστιβάλ.

Το 10ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας σηκώνει αυλαία το Σάββατο 1/8, στις 21:00, στην εμβληματική, πλέον, Παραλία της Αύρας για να ακολουθήσει το μονοπάτι που έχει χαράξει 10 χρόνια τώρα με τα ωραιότερα έργα μουσικής δωματίου, λυρικού τραγουδιού αλλά και οπερέτας, με ιδιαίτερες στάσεις σε έργα σύγχρονων Ελλήνων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μιχάλης Γρηγορίου, ο Νίκος Κηπουργός, ο Χρ. Παπαγεωργίου, ο Δημήτρης Λάγιος, ο Μανώλης Καλομοίρης, ο Γιάννης Κωνσταντινίδης κ.α.

Παρόντες στην επετειακή αυτή χρονιά, φίλοι ξεχωριστοί ερμηνευτές από Ελλάδα, Βέλγιο, Ελβετία, Ισπανία που στήριξαν το Μουσικό Φεστιβάλ Αίγινας όλα αυτά τα χρόνια και νέοι φίλοι από Σουηδία, Ρουμανία, Ρωσία και Καναδά που προστίθενται στη μεγάλη μουσική συντροφιά της Αίγινας.

Μία μουσική πανδαισία περιμένει, λοιπόν, τους φιλόμουσους επισκέπτες και κατοίκους της Αίγινας, σε ένα Φεστιβάλ που απλώνεται από την Παραλία της Αύρας, έως την Αυλή του Ναού του Σωτήρος και το Μικρό Θέατρο Ιάσονα Μολφέση στην Παχειά Ράχη…

Ο τίτλος της συναυλίας του Μάριου Φραγκούλη, πουθα δοθεί τπ Σάββατο  στις 9μμ στην Παραλία Αύρας, είναι «Αθήνα – Μπουένος Άιρες».

Πόσο απέχει η Αθήνα από το Μπουένος Άιρες; Μια ανάσα αν μετρήσουμε την απόσταση με μουσική, τέσσερα χορευτικά βήματα αν ακολουθήσουμε τους ρυθμούς του τάνγκο, ανάμεσα σε δύο γαλανούς ορίζοντες που αγκαλιάζουν θάλασσες και ωκεανούς και ενώνουν τη Μεσόγειο με το νότιο Ατλαντικό. Με τη φωνή και την ψυχή γεμάτες Αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο και νοσταλγία για ταξίδια μακρινά, ο Μάριος Φραγκούλης θα βρεθεί στην Αίγινα, με το φεγγάρι ολόγιομο, και θα προσφέρει στο κοινό του μια μοναδική συναυλία στους ρυθμούς του τάνγκο, μια μοναδική βραδιά πάθους και μουσικής μέθεξης.
Μαζί του, το κουιντέτο TANGartO: Λευτέρης Γρίβας (μπαντονεόν), Γιώργος Παναγιωτόπουλος (βιολί), Αριστείδης Χατζησταύρου (κιθάρα), Απόστολος Παπαπέτρος (κοντραμπάσο), Θωμάς Κοντογεώργης (πιάνο και ενορχηστρώσεις). Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγαθή Δημητρούκα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: