Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Βαριά βαλίτσα” στο Βεάκειο με τα τραγούδια του Νίκου Παπάζογλου και του Μανώλη Ρασούλη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/08/2017

Στις 30 Αυγούστου

|> Την τρίτη ετήσια συναυλία κοινωνικού χαρακτήρα οργανώνει την Τετάρτη 30 Αυγούστου στο Βεάκειο η Αλληλεγγύης Πειραιά, με σκοπό τη στήριξη των δράσεών της και την ενίσχυση του κοινωνικού της έργου.

Με τίτλο “Βαριά βαλίτσα”, πολλοί και γνωστοί καλλιτέχνες των αξέχαστων δημιουργών Νίκου Παπάζογλου και Μανώλη Ρασούλη θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τραγούδια τους, όπως: “Οι κυβερνήσεις πέφτουνε μα η αγάπη μένει”, “Κανείς εδώ δεν τραγουδά”,” Πότε Βούδας πότε Κούδας”, “Αν πεθάνει μια αγάπη, “Οι νταλίκες”, “Όλα σε θυμίζουν”, “Υδροχόος”, “Φαντάρος”, “Τρελή και αδέσποτη”, “Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια”, “Ένα κι ένα” και άλλα πολλά γνωστά κομμάτια που έγραψαν τη δική τους ιστορία, σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή και έκαναν τα κατάμεστα στάδια να μοιάζουν με παρεΐστικη γιορτή.

Χιλιάδες Έλληνες τους αγάπησαν, χόρεψαν, έκλαψαν, ερωτεύτηκαν. Συντρόφεψαν τις χαρές και τις λύπες μας τις αγωνίες και τις ελπίδες μας, ενώ παράλληλα γεφύρωσαν το αυθεντικό και λαϊκό στοιχείο του Έλληνα με τα πιο υγιή οικουμενικά ρεύματα, πυροδοτώντας με αυτόν τον τρόπο μια ιδεολογική επανάσταση, κάτι που δεν άρεσε στα παντός είδους κατεστημένα.

Τα κομμάτια θα ερμηνεύσουν οι: Δημήτρης Κοντογιάννης, Θεοδοσία Στίγκα, Γιώργος Λίζος, Αντώνης Κουμανδράκης, Γιώργος Κοκκινάκης, Παύλος Παφρανίδης, Κώστας Μιτσίγκος, Θοδωρής Λίζος, Λάζαρος Πλιάμπας.

Τη συναυλία θα ανοίξει το συγκρότημα “Χορδές” του ΚΕΘΕΑ “Νόστος”, ενώ όλα τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν από την Αλληλεγγύη Πειραιά για την κάλυψη των αναγκών των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, άνεργων, άστεγων και άπορων συμπολιτών μας. Ώρα έναρξης: 21.00. Τιμή εισιτηρίου από 8 ευρώ. Προπώληση: Βεάκειο Θέατρο, Αλληλεγγύη Πειραιά, viva.gr.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: