Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Με φωνές, έγχορδα και πνευστά, σε συναυλίες και φεστιβάλ, “γκαζάρει” το μουσικό καλοκαίρι

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 16/05/2018

Πού, τί και πότε

|> Προ των θυρών βρίσκεται το μουσικό καλοκαίρι και όλα δείχνουν ότι η Ελλάδα της λιτότητας δεν θα είναι καθόλου στερημένη από καλλιτεχνικής απόψεως…

Το επερχόμενο μουσικό καλοκαίρι προϋπάντησε μία μαθήτρια του Δημοτικού Ωδείου Νίκαιας-Ρέντη, η Βιβή Συκιώτη (φωτό) που εντυπωσίασε στην νέα όπερα του Ορέστη Μπαζού “Το τετράγωνο του κύκλου”, που παρουσιάστηκε στις 6 και στις 13 Μαΐου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, στην όπερα συμμετείχαν ως σολίστ, η μεσόφωνος Μαρία Μπαζού και ο βαρύτονος Μαρίνος Ταρνανάς με τον τενόρο Θάνο Ζήση.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Η όπερα, θα παρουσιαστεί για τελευταία φορά την φετινή σεζόν, την ερχόμενη Κυριακή 20 Μαΐου, πάλι στο Δημοτικό Θέατρο Καλλιθέας, με τους ίδιους συντελεστές.

Η Βιβή Συκιώτη, είναι μαθήτρια στην Τάξη Μονωδίας, του καθηγητή Γιάννη Φίλια στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, ενώ και ο συνθέτης Ορέστης Μπαζός είναι καθηγητής και έφορος της σχολής Θεωρητικών, στο ίδιο Ωδείο.

Και συνεχίζουμε…

Στις 15 – 17 Ιουνίου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου – Μαγνησίας, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τον Σύλλογο Ελλήνων Κιθαριστών, με την συμπαράσταση του Δήμου Βόλου, καλλιτεχνικό διευθυντή τον τραγουδοποιό, κιθαριστή και παιδαγωγό Τάσο Ιωακειμίδη.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία της διεθνούς πλέον φήμης Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου -Μαγνησίας, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου “Μελίνα Μερκούρη”, υπό την διεύθυνση του μαέστρου και κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου και σολίστ τον κιθαριστή της Sony Classical, Στέλιο Γκόλγκαρη, (πρόεδρο του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών) και τους: Ντίνο Γκρίνια, Ταξιάρχη Κούντρια και Γεράσιμο Σιούρα.

Συμπράττουν επίσης η διεθνούς φήμης σοπράνο, Μαρίτα Παπαρίζου, ο λαϊκός τραγουδιστής, Κώστας Ζεμπίλας  και οι κιθαριστικές ορχήστρες, “Santa Barbara” και “19 Τάστα”.

 

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Στις 3 – 4 Ιουλίου

Με την συμμετοχή του σημαντικών κιθαριστών Στέλιου και του Γιώργου Γκόλγκαρη, αλλά και άλλων επίσης σπουδαίων σολίστ, θα διεξαχθεί  το περίφημο πλέον Φεστιβάλ Κιθάρας Κρήτης που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά, από το Έντεχνο Ωδείο Ηρακλείου, υπό την διεύθυνση της Μαρίας Μωραϊτάκη, στις 3-5 Ιουλίου στο Ηράκλειο, με ρεσιτάλ, σεμινάρια, διαλέξεις και διαγωνισμούς.

Και…

Στο αγρόκτημα “Αμφίκαια” στους πρόποδες του Παρνασσού θα πραγματοποιηθούν δύο φεστιβάλ μουσικής. Το ένα από τις 6 έως τις 8 Ιουλίου και το άλλο από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου. Αναλυτικά:

6 – 8 Ιουλίου

Ένα ενδιαφέρον Φεστιβάλ Πνευστών, θα διεξαχθεί 6-8 Ιουλίου, στο αγρόκτημα “Αμφίκαια”, στους πρόποδες του Παρνασσού, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του τρομπετίστα, Παναγιώτη Μπαλαμού. Συμμετέχουν ακόμη οι δεξιοτέχνες σολίστ και καθηγητές Χρήστος Καλούδης στο κόρνο, Σπύρος Φαρρούγγιας στο τρομπόνι, Θοδωρής Μαυρομμάτης στο φλάουτο, Γιάννης Καραγιαννίδης στο κλαρίνο, Διονύσης Αγαλιανός στην τρομπέτα Σάκης Μυρώνης στην τούμπα, ενώ στην συνοδεία θα είναι η πιανίστα Χρύσα Γρένδα. Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ, περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Επίσημος προσκεκλημένος του φεστιβάλ, θα είναι ο “βιρτουόζος των πνευστών, Αντώνης Γεροχριστοδούλου, που υπήρξε πρώτος τρομπονίστας στην Συμφωνική Ορχήστρα Beethoven της Βόννης. Προσκεκλημένες επίσης είναι οι Φιλαρμονικές Ορχήστρες, “Καποδίστριας” Κέρκυρας, Δημοτική Δερβενίου και Δημοτική Ξυλοκάστρου.

13 -15 Ιουλίου

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της σπουδαίας βιολονίστριας Σταυρούλας Μέντη και επίσημους προσκεκλημένους, τον μεγάλο βιολονίστα, Βλαντισλάβ Χαλάψη και τον τσελίστα Βαγγέλη Νίνα, θα διεξαχθεί το 3ο Φεστιβάλ Εγχόρδων Παρνασσού από τις 13 έως τις 15 Ιουλίου 2018, στο αγρόκτημα Αμφίκαια.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Συμμετέχουν ακόμη οι διεθνούς φήμης σολίστ, Σωκράτης Κανάς, Στέφανος Μήλας, Λιντίτα Νίνα, Φερνάντο Νίνα, Ζήσιμος Σουλκούκης, Πέτρος Τσέλα και ο Αλέξανδρος Χαλάψης.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις.

Οι συναυλίες του φεστιβάλ, θα δοθούν στον  υπέροχο εξωτερικό χώρο του Αγροκτήματος, με θέα τον Παρνασσό και ελεύθερη είσοδο για το κοινό της περιοχής.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: