Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Φεστιβάλ Κιθάρας: “Από τον Astor Piazzolla στους Beatles”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 02/05/2019

Ξεχωριστές παρουσίες βιρτουόζων κιθαριστών στη φεστιβαλική βραδιά της ερχόμενης Δευτέρας στο Δημοτικό Θέατρο

|> Το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πειραιά, με την συμπαράσταση του Συλλόγου Ελλήνων Κιθαριστών, διοργανώνει το 4ο Φεστιβάλ Κιθάρας Πειραιά με τον γενικό τίτλο “Από τον Astor Piazzola στους Beatles“, την Δευτέρα 6 Μαΐου στις 7  μμ στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Πρόκειται για μία μοναδική φεστιβαλική βραδιά όπου θα συνδυάζεται ο ήχος της κλασικής κιθάρας με τα μουσικά ιδιώματα της Λατινικής Αμερικής και την pop κουλτούρα.

Η νεανική ορχήστρα εγχόρδων Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής, υπό την διεύθυνση του Νίκου Χαλιάσα, θα συμπράξει με τους κιθαριστές Κωνσταντίνο Αλιμπινίση, Δημήτρη Ρετίκα και τον ακκορντεονίστα Βαγγέλη Παπαγεωργίου.

Θα παρουσιαστούν το Διπλό Κονσέρτο για Μπαντονεόν, Κιθάρα και Ορχήστρα Εγχόρδων του Astor Piazzolla, το έργο του Κουβανού συνθέτη Leo Brouwer Beatlerianas “From Yesterday to Penny Lane” για κιθάρα και ορχήστρα, βασισμένο σε γνωστές μελωδίες των “Beatles”, καθώς και έργα των Heny Purcell, William Hofeldt, Phillip Glass και Νίκου Κυπουργού.

Η Camerata Junior – Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής ιδρύθηκε το 2010 στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του Συλλόγου “Οι Φίλοι της Μουσικής”. Στόχος της Ορχήστρας είναι η καλλιέργεια των μουσικών ικανοτήτων των σπουδαστών και η ανάπτυξη συνεργασίας μουσικών δράσεων. Με τακτικά μαθήματα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμμετοχές σε εκπαιδευτικά προγράμματα και συναυλίες , η Ορχήστρα εξελίσσεται σε ένα πολλά υποσχόμενο νεανικό μουσικό σύνολο. Διευθυντής είναι ο Νίκος Χαλιάσας, ενώ βοηθός διδασκαλίας είναι ο Βασίλης Σούκας. Την επιμέλεια του φεστιβάλ έχει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Πειραιά Βασίλης Μαστοράκης (φωτό).

Η συναυλία πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες Θάλασσας 2019” που διοργανώνει ο Δήμος Πειραιά και χορηγοί επικοινωνίας είναι οι: ΕΡΤ, Δεύτερο Πρόγραμμα 103.7, Τρίτο Προγράμματος 90.9, Kosmos 93.6, Κανάλι Ένα 90.4.

> Η είσοδος θα είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου από τα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: