Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι βιρτουόζοι της «Sony Classical», απόψε στο «Τεχνόπολις» με την Συμφωνική της Αθήνας

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/03/2017

Διεύθυνση: Λευτέρης Καλκάνης

|> Το περίφημο κιθαριστικό ντουέτο της Sony Classical, Stelios & Vassilis (Στέλιος Γκόλγκαρης και Βασίλης Μαστοράκης), εμφανίζονται σήμερα Δευτέρα 20/3 (8 μμ), με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό την διεύθυνση του αρχιμουσικού Λευτέρη Καλκάνη, εκτελώντας το Κοντσέρτο για 2 Κιθάρες (Μαντολίνα) σε Σολ Ματζόρε, του Αντόνιο Βιβάλντι, στο «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Η είσοδος στην συναυλία, είναι ελεύθερη.

Ο Στέλιος Γκόλγκαρης και ο Βασίλης Μαστοράκης άρχισαν την συνεργασία τους το 1994 και πήραν Advanced Recital Ensemble Diploma με διάκριση και την ανώτατη βαθμολογία που έχει δοθεί σε μουσικό σύνολο, από το Τrinity College London.

Από το 1995 αρχίζουν τις συναυλίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχοντας εμφανιστεί μεταξύ άλλων: στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, στο Θέατρο Λυκαβηττού, στο Κατράκειο Θέατρο. Επίσης έχουν κάνει σειρά εμφανίσεων στην Πορτογαλία (Διεθνές Φεστιβάλ Σάντο-Τίρσο), την Κούβα (Διεθνές Φεστιβάλ Αβάνας), την Βρετανία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Αυστρία, την Δανία, την Ρωσία, τις ΗΠΑ και στην Κύπρο.

Λευτέρης Καλκάνης

Έχουν συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές συμφωνικές ορχήστρες όπως: ModernIonic Orchestra, Συμφωνική Ορχήστρα Σόφιας, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Καμεράτα Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και έχουν συνεργαστεί με μαέστρους όπως οι: Λέο Μπρόουερ, Βίλεμ ντε Μπόρντες, Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Τάσος Συμεωνίδης, Νίκος Χαλιάσας κ.α.

Το 1998 γίνονται οι πρώτοι Έλληνες κλασικοί μουσικοί που υπέγραψαν αποκλειστικό συμβόλαιο με τη δισκογραφική εταιρεία Sony Classical και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους CD με τίτλο «Tango Passions». Το 2002 συμμετέχουν στο CD που εκδόθηκε από τη Sony Music στη μνήμη του Astor Piazzolla με τίτλο «Tangolessons – Τα καλύτερα Tango του Astor Piazzolla» όπου περιλαμβάνονται ηχογραφήσεις των μεγαλύτερων καλλιτεχνών τάνγκο όλων των εποχών, μεταξύ αυτών και του ίδιου του Astor Piazzolla. Το 2004 κυκλοφορούν πάλι με την Sony Classical το CD τους με τίτλο “Bordel”, όπου συμμετέχει ο Γιώργος Νταλάρας και το 2007 το CD με τίτλο “Σκοτεινός Έρωτας”, μαζί με τον Μάριο Φραγκούλη, σε στίχους του Federico Garcia Lorca.

Έχουν συνεργαστεί με τους συνθέτες Μιχάλη Γρηγορίου, Γιάννη Μαρκόπουλο, Διονύση Τσακνή, Στέφανο Κορκολή, Νίκο Ξανθούλη, Δημήτρη Μαραμή, Βαγγέλη Μπουντούνη και με τους τραγουδιστές Λάκη Χαλκιά, Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου, Δήμητρα Γαλάνη, Μάριο Φραγκούλη, Γιώτα Νέγκα.

Από το 2002 παραδίδουν μεταπτυχιακά μαθήματα για κιθαριστικά ντουέτα στην τάξη τους, στο Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: