Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Οι Γκολγκάρηδες συμπράττουν με Λέκκα και Αντωνοπούλου σε συναυλία στην Κύπρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 01/07/2024

Μεγάλη μουσική συνάντηση στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας με έργα μεγάλων δημιουργών

|> Με τον Βασίλη Λέκκα και τη Ρίτα Αντωνοπούλου, αλλά και την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου συμπράττουν ως σολίστ, για μια ακόμη φορά, την Τετάρτη 3 Ιουλίου 8:30 μμ στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, οι διεθνούς φήμης κιθαριστές Στέλιος και Γιώργος Γκόλγκαρης.

Η διεύθυνση της ορχήστρας και οι κιθαριστικές ενορχηστρώσεις είναι του κιθαριστή και μαέστρου Αντώνη Μυτακίδη, ενώ σολίστ είναι ακόμη το Cyprus Guitar Trio και η Γεωργία Νεοκλέους στο τραγούδι. Καλλιτεχνικός διευθυντής είναι ο Αντώνης Κοΐζας, ενώ συμμετέχουν ακόμη καθηγητές και σπουδαστές πανεπιστημίων, ωδείων και μουσικών σχολείων.

Πρόκειται για μια ιστορική παράσταση, με διάσταση εθνικού γεγονότος και θα κληθούν να παραστούν σημαντικές προσωπικότητες της χώρας, από την πολιτική, τον πολιτισμό, τις Τέχνες και τα Γράμματα. Για πρώτη φορά 200 Κιθαριστές θα παρουσιάσουν μερικά από τα αριστουργήματα των μεγάλων μας δημιουργών.
Η προτεινόμενη παράσταση αποτελεί μια σύγχρονη ερμηνευτική προσέγγιση, με τους σημαντικούς ερμηνευτές της νεότερης γενιάς, Βασίλη Λέκκα και Ρίτα Αντωνοπούλου.

Η Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου προβάλλει τα τραγούδια πάντα με την ιδιαίτερη ενορχηστρωτική ματιά της, με απόλυτο σεβασμό στην αυθεντική μουσική γραφή.
Τραγούδια που θα ταξιδέψουν το ακροατήριο σε γνώριμες μελωδίες μεγάλων δημιουργών όπως, Μίκης Θεοδωράκης, Μάνος Χατζιδάκις, Σταύρος Ξαρχάκος, Γιάννης Μαρκόπουλος, Μάνος Λοΐζος, Θάνος Μικρούτσικος καθώς και των Κυπρίων δημιουργών Κώστα Κακογιάννη και Γιώργου Μωυσή.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: