Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Το σκάνδαλο ”Qatargate”, η ‘’Λαίδη Μάκβεθ’’ και οι άλλοι…

ΕU στις 12/12/2022

Οι δημοσιογράφοι της ‘’Le Soir’’ είχαν πει ότι ‘’Εύα Καϊλή είναι μόνον η αρχή’’ και η ‘’Repubblica’’ εμπλέκει και τον Μαργαρίτη Σχοινά!

Τ/Π |> Με το ‘’Qatargate’’ θα υποδεχθούμε τον νέο χρόνο και ουδείς γνωρίζει το μέλλον αυτής την υπόθεσης, αλλά και της Ευρωπαϊκής Ένωσης…

Όσο περνούν οι ώρες όλο και γίνονται γνωστές περισσότερες πτυχές του σκανδάλου που ‘’εμπλουτίζονται’’ με ονόματα. Και η δημοσιοποίηση δεν έγινε από τις βελγικές Αρχές, αλλά από δημοσιογράφους.

  • Τον Louis Colart και τον Joël Matriche, βελγικής εφημερίδας ‘’Le Soir’’, που αποκάλυψαν την υπόθεση και σημείωσαν πως ‘’η Εύα Καϊλή είναι μόνον η αρχή’’
  • Τον ανταποκριτή της ‘’Deutche Welle’’ στις Βρυξέλλες, Jack Parrock – έναν από τους δημοσιογράφους που πρωτοστάτησαν στις αποκαλύψεις- ο οποίος αποκάλυψε ότι η Εύα Καϊλή ψήφισε την 1η Δεκεμβρίου υπέρ της απελευθέρωσης της βίζας για τους πολίτες του Κατάρ χωρίς η ίδια να είναι μέλος της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων, αλλά και πως η αντιπρόεδρος της Ευρωβουλής, ταξίδευε συχνά στο Κατάρ.

Και χθες η ιταλική εφημερίδα ‘’La Repubblica’’, αποκαλεί την Εύα Καϊλή ως ‘’Λαίδη Μάκβεθ των Ελλήνων’’ και ‘’αναμιγνύει’’ στην υπόθεση του σκανδάλου τον Μαργαρίτη Σχοινά.

Το δημοσίευμα της έγκριτης ιταλικής εφημερίδας, αναφέρει για τον Έλληνα αντιπρόεδρο της ΕΕ, ότι σε ένα tweet βασισμένος στο Μουντιάλ έγραψε θετικά σχόλια για το Κατάρ που «εφάρμοσε μεταρρυθμίσεις και που αξίζει αυτή την παγκόσμια επιτυχία», ενώ αναφέρεται και σε συνάντηση του Μαργαρίτη Σχοινά με την Εύα Καϊλή στο Άμπου Ντάμπι, με τίτλο ‘’Ντόχα, κρατική διαφθορά: Έτσι ο Panzeri στρατολόγησε τους πράκτορες του’’…

Τα εφετινά Χριστούγεννα θα είναι λίγο διαφορετικά για την Ευρώπη, αφού με τους ‘’τριγμούς’’ που υφίσταται δεν ξέρουμε πως θα ‘’ξημερώσει’’ η Ευρωπαϊκή Ένωση το 2023. Όμως το ‘’πανευρωπαϊκό» αυτό σκάνδαλο, πλήττει κυρίως την Ελλάδα, καθώς όπως όλα δείχνουν η υπόθεση των υποκλοπών δεν είναι και τόσο άσχετη…

Ποιοί είναι οι δημοσιογράφοι των αποκαλύψεων

Louis Colart

Απόφοιτος της Σχολής Δημοσιογραφίας της Γκρενόμπλ. Εργάζεται στη ‘’Le Soir’’ από τον Ιανουάριο του 2015. Μετά από τρία χρόνια θητείας στον ιστότοπο, το 2018 εντάχθηκε στο Αστυνομικό και Δικαστικό ρεπορτάζ.

Joël Matriche

Εντάχθηκε στη ‘’Le Soir’’ πριν από περίπου δέκα χρόνια, εργαζόμενος για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εκδοτικό επιτελείο της Λιέγης. Ειδικεύεται στις δημοσιογραφικές έρευνες και είναι παθιασμένος με τη Δημοσιογραφία Δεδομένων (Data Journalism), την οποία διδάσκει σε φοιτητές. αλλά και σε δημοσιογράφους.

Jack Parrock

Ανταποκριτής της ”Deutche Welle” στις Βρυξέλλες με ειδίκευση σε θέματα ΕΕ και ΝΑΤΟ. Έμπειρος στην έρευνα.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: