Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Καλούνται οι νέοι της Ευρώπης στο ΕΚ για να διαμορφώσουν το μέλλον της ΕΕ

ΕU στις 09/02/2023

Για πέμπτη φορά πραγματοποιείται η εκδήλωση ΕΥΕ2023 (9-10 Ιουνίου) και αφορά άτομα 16 έως 30 ετών – Αιτήσεις έως 24/2

|> Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (ΕΚ) έκανε έναρξη της διαδικασίας εγγραφής για νέους που επιθυμούν να λάβουν μέρος στο ΕΥΕ2023 (European Youth Event) στις 9 και 10 Ιουνίου στο Στρασβούργο.

Η εγγραφή είναι ανοικτή για όλους τους νέους μεταξύ 16 και 30 ετών στον σύνδεσμο https://eye2023.eu έως τις 24 Φεβρουαρίου (ώρα Κεντρικής Ευρώπης 23:59).

Οι εγγραφές θα γίνονται δεκτές κατά σειρά προτεραιότητας. Η συμμετοχή είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες πρέπει να καλύψουν τα έξοδα μεταφοράς και διαμονής τους στο Στρασβούργο.

EYE2023

Περίπου 10.000 νέοι αναμένεται να συζητήσουν και να ανταλλάξουν ιδέες σχετικά με τον τρόπο διαμόρφωσης του μέλλοντος της Ευρώπης στις 9 και 10 Ιουνίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο του Στρασβούργου.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σχεδόν 200 δραστηριότητες τόσο δια ζώσης όσο και εξ αποστάσεως – συμπεριλαμβανομένων συζητήσεων, σεμιναρίων, αθλητικών δραστηριοτήτων και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων. Οι δραστηριότητες διοργανώνονται από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε συνεργασία με άλλους θεσμούς, διεθνείς οργανώσεις, οργανώσεις νεολαίας και φορείς της κοινωνίας των πολιτών.

>>> Το πρόγραμμα ΕΔΩ

Εφέτος η εκδήλωση θα επικεντρωθεί στις Ευρωπαϊκές Εκλογές 2024 – ο ρόλος της Δημοκρατίας και της συμμετοχής των νέων θα εξεταστεί στα πάνελ και εκδηλώσεις στο EYE2023.

Στην τελική ολομέλεια της εκδήλωσης, οι ιδέες, οι προσδοκίες και οι ανησυχίες των νέων θα συγκεντρωθούν στην έκθεση EYE η οποία θα διανεμηθεί σε όλους τους Ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σχετικές πληροφορίες

Η εκδήλωση EYE, πραγματοποιείται για πέμπτη φορά και συγκεντρώνει χιλιάδες νέους από όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον κόσμο, για να συμμετάσχουν και να συζητήσουν για το μέλλον της Ευρώπης.

Είναι μια μοναδική ευκαιρία για νέους ηλικίας 16 έως 30 ετών να αλληλοεπιδράσουν, να εμπνεύσουν ο ένας τον άλλο και να ανταλλάξουν ιδέες με ακτιβιστές, influencers και υπεύθυνους λήψης αποφάσεων, στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας.

Το 2021, το ΕΥΕ έλαβε την πιστοποίηση ISO 20121 για βιώσιμη διαχείριση εκδηλώσεων, η οποία θα ανανεωθεί για το EYE2023.

 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: