Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

“Η οδύσσεια… του Σμιλευτή Χρόνου” στην “L,a,bοutique”

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 24/01/2019

Ομαδική έκθεση όπου συνυπάρχουν η φωτογραφία, η ζωγραφική, οι κατασκευές και η ποίηση

|> Εγκαινιάζεται το Σάββατο 26/1 στις 18:30 στην “L,a,bοutique”* η έκθεση “Η οδύσσεια… του Σμιλευτή Χρόνου” η οποία περιλαμβάνει έργα των Βασίλη Γκίζα και Δημήτρη Μπέκα, συνοδευόμενα από την ποίηση του Λευτέρη Χατζηθεοδώρου. H έκθεση θα διαρκέσει έως τις 23 Φεβρουαρίου.

Η “Οδύσσεια… του Σμιλευτή Χρόνου” αποτελεί την 4η παρουσίαση της έκθεσης, εμπλουτισμένης με νέες εικαστικές δημιουργίες που αρχικά παρουσιάστηκε στο Ναυτικό Μουσείο Πρέβεζας (υπό την αιγίδα του εκεί δήμου), στο Μουσείο Τσιτσάνη Τρικάλων και στο ξενοδοχείο “Ανάβαση” στο Τσόπελα Πραμάντων.

Η ιστορικός Τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση, στον κατάλογο της έκθεσης αναφέρει:

«Η πολύμορφη εικαστική έκθεση “Ο σμιλευτής χρόνος” αποτελεί τη συνύπαρξη τριών διαφορετικών μορφών Τέχνης, με ετερόκλητες προσεγγίσεις σε μια ενιαία εικαστική κατάληξη. Εμπνευστές και συντελεστές είναι ο Βασίλης Γκίζας στη φωτογραφία, ο Δημήτρης Μπέκας στα εικαστικά και ο Λευτέρης Χατζηθεοδώρου στον ποιητικό και πεζό λόγο.

Η θεματολογία της έκθεσης επικεντρώνεται σε σημαντικά ερωτήματα της ζωής που δημιουργούνται μέσα στην πορεία του χρόνου, της μνήμης και των συναισθημάτων. Τα ταξίδια των ναυτικών, η διαβρωτική δύναμη της θάλασσας, ο χρόνος της απουσίας, οι μνήμες, η αναπόληση, η νοσταλγία της επιστροφής, η αγωνία της προσμονής! Αποσπασματικές απόψεις του καραβιού, θραύσματα και υπαινικτικά στοιχεία, κάβοι, φινιστρίνια, σκοινιά, σκιές από ανθρώπινες φιγούρες, μεταφέρουν κραδασμούς ψυχής σε λόγο ποιητικό και έντεχνο.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Φωτογραφικές στιγμές εμπλουτίζονται με μεικτά υλικά ζωγραφική και κατασκευές, ενώ ταυτόχρονα περιγράφονται μέσα από την ποίηση και τη συγγραφή. Η φωτογραφική απεικόνιση ενισχύεται από την εικαστική παρέμβαση και ο λόγος τα αγκαλιάζει, μεταφράζοντας την εικόνα».

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή (17:00 – 21:00) και Σάββατο, Τρίτη, Πέμπτη (12:00 – 16:00).

(*) Η “L,a,boutique” είναι ένας νέος χώρος στην καρδιά της Αθήνας, στα πρότυπα των σύγχρονων apartment galleries, με “boutique” φιλοσοφία, αφιερωμένος ειδικά στην Τέχνη της φωτογραφίας, που ενσωματώνει τις εξειδικευμένες υπηρεσίες ενός Fine Art Printing Lab, και μιας σύγχρονης φωτογραφικής γκαλερί. (Διώνης 15, Αθήνα 11854 – 2ος όροφος (Μετρό Κεραμεικός) Τηλ.: 210.3424547 – 6948.804894 E-mail lb@laboutiquefineart.com 

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: