Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σε περίπτωση που ο Τζ. Ασάνζ χάσει την υπόθεσή του θα δεχτεί να τον συλλάβουν

ΚΟΣΜΟΣ στις 04/02/2016

Αύριο κιόλας!

Ο ιδρυτής της Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ θα εγκαταλείψει σύμφωνα με δήλωσή του, την πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο, όπου βρήκε καταφύγιο τον Ιούνιο του 2012 προκειμένου ν’ αποφύγει την έκδοσή του στη Σουηδία. Ο Τζούλιαν Ασάνζ θα δεχτεί να τον συλλάβουν αύριο, στην περίπτωση που η επιτροπή του ΟΗΕ η οποία διερευνά την υπόθεσή του, αποφασίσει εναντίον του.

Ο 44χρονος ιδρυτής της Wikileaks καταζητείται στη Σουηδία, μετά από καταγγελίες για βιασμό το 2010, τις οποίες ο ίδιος, αρνείται.

«Στην περίπτωση που ο ΟΗΕ ανακοινώσει αύριο ότι έχασα την υπόθεσή μου κατά της Βρετανίας και της Σουηδίας, θα βγω από την πρεσβεία το μεσημέρι της Παρασκευής και θα δεχτώ να με συλλάβει η βρετανική αστυνομία, καθώς κάποια άλλη προσφυγή δεν έχει νόημα. Στην αντίθετη περίπτωση, αν αθωωθώ και αποδειχτεί ότι οι χώρες ενήργησαν παράνομα, αναμένω την άμεση επιστροφή του διαβατηρίου μου, αλλά και τον τερματισμό κάθε προσπάθειας για τη σύλληψή μου», ανέφερε ο Τζούλιαν Ασάνζ σε δήλωσή του, που δημοσιοποιήθηκε στον λογαριασμό των Wikileaks, στο Twitter.

Απάντηση