Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Ο Δήμος Πειραιά στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας με το ‘’Belem’’ στην Μασσαλία

ΚΟΣΜΟΣ στις 11/05/2024

Η τελετή άφιξης στο λιμάνι της Μασσαλίας, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Μακρόν

|> Ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Γέμελος εκπροσώπησε τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη, στην άφιξη της Ολυμπιακής Φλόγας στην Μασσαλία την περασμένη Τετάρτη 8 Μαΐου.

Ο Ν. Γέμελος παρευρέθηκε στην τελετή άφιξης στο λιμάνι της Μασσαλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία του Πρόεδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron, τον οποίο υποδέχθηκε ο δήμαρχος της πόλης Benoît Payan. Νωρίτερα συμμετείχε στην αρμάδα των σκαφών που συνόδευαν το ‘’Belem’’.

Επιπλέον ο Νίκος Γέμελος αντάλλαξε εθιμοτυπικά δώρα με τον δήμαρχο Benoît Payan και με την πρώτη αντιδήμαρχο -και πρώην δήμαρχο Μασσαλίας- Michele Rubirola στο Δημαρχείο Μασσαλίας και έδωσε το παρών σε εκδηλώσεις που διοργάνωσε ο Δήμος Μασσαλίας.

Η Φλόγα των Ολυμπιακών Αγώνων ξεκίνησε το ταξίδι της από το λιμάνι του Πειραιά στις 27 Απριλίου με το εμβληματικό γαλλικό ιστιοφόρο ‘’Belem’’, για πρώτη φορά στην ιστορία δια θαλάσσης. Έπειτα από 11 ημέρες στην Ελλάδα, η Ολυμπιακή Φλόγα έφτασε στη Μασσαλία, συνεχίζοντας το ταξίδι της προς τη γαλλική πρωτεύουσα για τους 33ους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες ‘’Παρίσι 2024’’.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: