Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Σαββατόβραδο με συναυλία Καβάκου στην Ύδρα, στη μνήμη του Κωστή Σοφιανού

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 17/08/2016

Στο πιάνο ο Enrico Pace

Συναυλία του κορυφαίου Έλληνα βιολιστή Λεωνίδα Καβάκου με τον Enrico Pace στο πιάνο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 20/8, στις 9 μμ, στον προαύλιο χώρο της Ιεράς Μητρόπολης Ύδρας και στο πλαίσιο της 7ης Φιλανθρωπικής Εκδήλωσης Κλασσικής Μουσικής υπέρ του Νοσοκομείου Ύδρας.

Η συναυλία έχει ενταχθεί στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων «Θεομητορικά» και τα έσοδά της -όπως κάθε χρόνο- θα διατεθούν για τις ανάγκες του νοσοκομείου Ύδρας. Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την εποπτεία του πρόεδρου του Νοσοκομείου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας κ. Εφραίμ, ο οποίος έχει ορίσει ως πρόεδρο της οργανωτικής επιτροπής την δικηγόρο Τζένη Σοφιανού, σύζυγο του Κωστή Σοφιανού ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το 2009 και για τη μνήμη του οποίου διοργανώνεται η εν λόγω εκδήλωση.

KAVAKOS POSTER 2016Ο Λεωνίδας Καβάκος έχει επιλέξει αποσπάσματα ιδανικά για την περίπτωση, τις σονάτες του Μπετόβεν και του Ρίχαρντ Στράους. Συγκεκριμένα, την περίφημη Sonata op. 24 του Μπετόβεν σε τέσσερα μέρη και τη Sonata op. 18 σε τρία μέρη.

Σημειώνεται ότι ο Λεωνίδας Καβάκος έχει ανακηρυχθεί κορυφαίος μουσικός του κόσμου, καθώς του απονεμήθηκε το βραβείο Léonie Sonning Music Prize 2017. Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση που ονειρεύονται τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής κοινότητας αλλά δύσκολα κατακτούν. Ο Λεωνίδας Καβάκος είναι ο πέμπτος βιολονίστας στην ιστορία που κερδίζει αυτό το βραβείο. Οι τέσσερις προηγούμενοι ήταν ο Γεχούντι Μενουχίν (1972), ο Ισαάκ Στερν (1982), ο Γκίντον Κρέμερ (1989) και η Αν-Σοφί Μούτερ (2001).

Πριν δύο χρόνια οι αναγνώστες του περιοδικού «Gramophone», τον είχαν ανακηρύξει επίσης Καλλιτέχνη της Χρονιάς, ενώ ήταν υποψήφιος και για το βραβείο «Γκράμι». Φτάνοντας επομένως στο απόγειο μιας καριέρας γεμάτης διακρίσεις και βραβεία από την εφηβική κιόλας ηλικία του, ο κορυφαίος μουσικός επιστρέφει κατά κάποιον τρόπο εκεί απ’ όπου ξεκίνησε. Συγκεκριμένα στην Ύδρα το Σάββατο 20 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00, για μια πανηγυρική φιλανθρωπική συναυλία.

Για την ιστορία…  στην Ύδρα το 1984, ο Καβάκος είχε δώσει το πρώτο του ατομικό ρεσιτάλ στην οικία Dale Keller. Συνεπώς, όλοι έχουν πολλούς λόγους να συγκινηθούν που τόσα χρόνια μετά από τότε που ο Καβάκος έφτανε στην Ύδρα καλεσμένος του Πολιτιστικού Συλλόγου, επιστρέφει στα ίδια μέρη ως ένας από τους καλύτερους μουσικούς του Πλανήτη.

Προσκλήσεις για την μοναδική αυτή μουσική βραδιά, διατίθενται από το ξενοδοχείο «Λητώ» της Ύδρας, (τηλ. 22980 53385-6).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: