Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Παρουσιάστηκε στο ΑΠΘ το όραμα για την ίδρυση του Polyeco Contemporary Art Initiative

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ στις 20/05/2017

Από τον Αθ. Πολυχρονόπουλο

|> Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που διοργάνωσε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την KPMG. Πάνω από 200 φοιτητές και φοιτήτριες παρακολούθησαν την ημερίδα με θέμα: «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη: Στρατηγική Επιλογή με επίκεντρο τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Καινοτομία» στο Αμφιθέατρο του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ.

Εκ των κεντρικών ομιλητών της εκδήλωσης ήταν ο εκτελεστικός πρόεδρος της Polyeco Group Αθανάσιος Πολυχρονόπουλος (φωτό), ο οποίος μίλησε για την ίδρυση του «Polyeco Contemporary Art Initiative» με σκοπό την περιβαλλοντολογική αφύπνιση και την εκπαίδευση εργαζομένων, stakeholders καθώς και της κοινωνίας, η οποία συνήθως παραβλέπει περιβαλλοντολογικά ζητήματα με την δικαιολογία «not in my back yard».

Διαφήμιση για την υποστήριξη της σελίδας

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Όπως είπε, η εκπαίδευση μέσω της Τέχνης αφ΄ενός βαίνει προς την εκπλήρωση του στόχου βιώσιμης ανάπτυξης 4 των Ηνωμένων Εθνών και αφ΄ετέρου αυξάνει την παραγωγικότητα αφού ενισχύει τους εργαζομένους ώστε να είναι «αυτοπαρακινούμενοι» και εμπνευσμένοι με το αντικείμενο της εργασίας τους.

Το επιχειρηματικό όφελος βρίσκεται στην επιτυχία των δράσεων του PCAI, το οποίο φέρνοντας τον κόσμο σε επαφή με έργα μπορεί να αλλάξει την κοινή γνώμη για αυτό το ζήτημα και παράλληλα κερδίζει το στοίχημα με τους stakeholders. Οι καλλιτέχνες κάνουν βαθιά έρευνα διευρύνοντας τον ορίζοντα των εργαζομένων κάνοντάς τους πιο παραγωγικούς.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό η καθηγήτρια και κοσμήτωρ της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Ευγενία Πετρίδου, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και ο αν. καθηγητής και αν. πρόεδρος της ίδιας Σχολής Ιωάννης Κυρίτσης.

Στο πάνελ των ομιλητών της ημερίδας εκτός από τον Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο, συμμετείχαν η διευθύντρια υπηρεσιών του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και ιδρυτικό μέλος του δικτύου CSR Hellas Στέλλα Πολίτου, ο προϊστάμενος Οικονομικών & Διοικητικών Υπηρεσιών, του ομίλου “Τιτάν” Στέφανος Αναγνώστου και η γενική διευθύντρια και COO της KPMG Σιάνα Κυριάκου.

 

Απάντηση