Τύπος Πειραιώς - Ενημέρωση

Πάνω από 100 εκ. ευρώ διαθέτει η Κομισιόν για το πανευρωπαϊκό κινητό νοσοκομείο

ΕU,ΥΓΕΙΑ στις 25/04/2023

Το rescEU θα τεθεί σε λειτουργία από το 2024 για: Βέλγιο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Πορτογαλία, Ρουμανία, Τουρκία

|> Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει 106,2 εκατ. ευρώ στο Βέλγιο, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, την Πορτογαλία, τη Ρουμανία και την Τουρκία για την ανάπτυξη νέων ικανοτήτων ιατρικών ομάδων έκτακτης ανάγκης στο πλαίσιο του rescEU. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ιατρική έκτακτη στήριξη πληθυσμών που πλήττονται από μείζονες φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.

Στο πλαίσιο του έργου αυτού θα δημιουργηθούν τρεις ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης τύπου 2 (EMT2), οι οποίες θα παρέχουν χειρουργικές και διαγνωστικές υπηρεσίες. Επιπλέον, 17 ειδικευμένες ομάδες περίθαλψης θα προσφέρουν υπηρεσίες εντατικής θεραπείας, θεραπείας εγκαυμάτων, μεταφοράς ασθενών, προηγμένης διάγνωσης, υποστήριξης μητέρας και παιδιού, αποκατάστασης, υποστήριξης ψυχικής υγείας, ορθοπεδικών θεραπειών, εργαστηρίων, παροχής οξυγόνου και τηλεπικοινωνιακής υποστήριξης.

Αυτές οι ικανότητες του rescEU θα τεθούν σταδιακά σε λειτουργία από το 2024, καθιστώντας δυνατή την ανταπόκριση σε ένα ευρύ φάσμα σεναρίων καταστροφών.

Οι ομάδες θα μπορούν να λειτουργούν αυτόνομα και να υποστηρίζουν τις υπάρχουσες εθνικές υποδομές υγειονομικής περίθαλψης όταν αυτές δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν μια συγκεκριμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Αυτή η νέα δομή θα συμπληρώσει τις 15 ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης που έχουν διαθέσει τα κράτη μέλη και τα συμμετέχοντα κράτη στην Ευρωπαϊκή Δεξαμενή Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: